V MO Celje nagradili najboljše mlade športnike


Celje je gojišče številnih mladih športnih talentov, ki se preko organiziranih klubov v rokometu, nogometu, atletiki, judu in drugih disciplinah, razvijejo tudi do državne in svetovne vrhunskosti.

Mladim nadarjenim športnikom, med njimi nedvomno tudi kakšnega bodočega šampiona svetovnega formata, Športna zveza Celje in Mestna občina Celje vsako leto podeli posebna priznanja za njihove športne dosežke.

“Šport je za mlade neprecenljiva popotnica za življenje, mladi športniki pa nas navdihujejo in navdajajo s ponosom.  V sodelovanju s Športno zvezo Celje smo najuspešnejšim mladim športnikom podelili priznanja za dosežke v šolskem letu, ki se končuje,” so zapisali na Instragram strani MO Celje.

Letos so podelili priznanja 59 učenkam in učencem osnovnih šol Mestne občine Celje – po izboru športnih pedagogov – in priznanja mladim športnikom in ekipam po predlogih celjskih športnih društev in klubov.

Na prireditvi je mladim čestital tudi podžupan Samo Seničar, z obiskom pa so jih razveselili nekdanji učenci III. osnovne šole Celje Peter Svet, nekdanji atlet in trenutni trener na AD Kladivar, Simon Navodnik, aktualni državni prvak v maratonu, ter odličen atlet Vid Botolin.

“Iskrene čestitke vsem mladim športnim talentom, želimo jim veliko uspeha tudi v prihodnje in lepe počitnice,” so ob tem še zapisali na Instagramu celjske občine.

Foto: Edi Einspieler, vir: Instagram MO Celje
Ste vedeli?

– V Mestni občini Celje je leta 2023 živelo 6.982 otrok, starih do 14 let. To je več kot pred 15. leti, ko jih je bilo 6.316 in manj kot pred petimi leti, ko jih je bilo 7.107. Delež prebivalcev, mlajših od 15 let, je leta 2022 znašal 14,6 % celotne populacije občine, ki je imela približno 48.780 prebivalcev.

– V Športno zvezo Celje je vključenih 67 športnih društev in klubov. Samo v Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško trenira 450 otrok in mladih, v Nogometnem klubu Celje 300 itd.

– MO Celje je letos sprejela prvo strategijo športa celjske občine. v katero smer gredo, preberite v članku: Od gradnje novih objektov do sofinanciranja trenerjev

Prva strategija športa celjske občine: od gradnje novih objektov do sofinanciranja trenerjev