Kako izbrati usnjeno denarnico?

 

Vsakič, ko gremo od doma, s seboj vzamemo tri nepogrešljive stvari – ključe, telefon in denarnico. Denarnica je nepogrešljiv kos, ki ga uporabljamo vsi. Poleg denarja, kartic in osebnih dokumentov številni v njih hranijo tudi druge pomembne stvari, kot so kuponi, fotografije najdražjih, darilne kartice, potni listi, vozovnice, telefoni ipd. V nadaljevanju preberite, kakšna mora biti kakovostna moška ali ženska denarnica ter kje jo lahko dobite.

Izberite kakovostno usnje in izdelavo

Usnjena denarnica vam lahko služi kar nekaj let, vendar le v primeru, da se odločite za kakovostno usnje. Čeprav usnje že samo po sebi velja kot kakovosten material, pa še ni vsako usnje primerno za izdelavo denarnice. Poleg tega bodite pozorni na šive, ki naj bodo v ravni liniji z lepo zaključnimi robovi. Zaključeni robovi morajo biti lepo izrezani in sešiti skupaj tako, da je rob naguban in ne narezan. Znak za kakovostno denarnico so tudi prevlečeni robovi, ki denarnico še dodatno ščitijo. Ker se večina usnjenih denarnic pregiba, je to njihova največja šibka točka, zato obvezno preverite kakovost pregiba.

Določite velikost denarnice

Moška denarnica je običajno majhna in tanka, z predalom za bankovce ter režami za osnovne osebne dokumente in kartice. Nasprotno so ženske usnjene denarnice praviloma nekoliko večje in imajo več rež za osebne dokumente in kartice. Ko se odločate za velikost denarnice, pomislite, kje jo boste nosili (v žepu ali torbi) ter koliko prostora potrebujete za vse dokumente, ki jih želite imeti pri roki. Od tega je odvisno, kako debela bo na koncu vaša denarnica.

Izberite stil, ki vam ustreza

Čeprav so usnjene denarnice največkrat domena moških, pa tudi ženske niso izjema. Klasične moške denarnice so pregibne, majhne in dokaj nevpadljive. Ženske denarnice pa so na voljo v velikostih in oblikah, kakršne si lahko zamislite. Ene najbolj priljubljenih so čekovne denarnice, v katere lahko spravite bankovce, brez da jih prepognete. Med pogosto izbiro sodijo tudi pisemske denarnice, ki so tako velike, da lahko vanje spravite tudi telefon ali potni list. Potem so tu še denarnice za kovance, denarnice za kartice, klasične pregibne denarnice ipd.

Usnjeni izdelki Brodi

Za Brodi.si stoji slovensko družinsko podjetje, ki se že več generacij ukvarja z usnjarstvom in izdelavo unikatnih usnjenih izdelkov. Med temi so tudi usnjene denarnice, ki jih zaznamuje kakovost, tradicija in inovativen dizajn, kjer se radi poigrajo s trendovskimi barvami in vzorci. Vse Brodi moške in ženske denarnice so izdelane iz naravnega usnja visoke kakovosti, ki je dolgo obstojno in vzdržljivo, vsaka pa je tudi ročno izdelana in zato nosi certifikat domače umetnosti in obrti, ki ga podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Naročnik: Brodi.si