5 stvari, ki jih niste vedeli o hišnih copatih

13. 05. 2022 06:12

Medtem, ko berete ta članek, kaj imate obuto na stopalih, so to morda usnjeni sobni copati? Hišni copati so nekaj tako samoumevnega, da njihovo obuvanje, ko vstanemo iz postelje ali stopimo skozi vhodna vrata, opravimo čisto podzavestno. V članku vam razkrivamo nekaj zanimivosti, ki jih morda niste vedeli o njih.

1. Najbolj topli hišni copati so krzneni

 

Če ste zmrzljive narave, potem vam je zagotovo pomembno, da imate vedno na nogah tople copate. Čeprav vas bo pogrelo vse, kar obujete na noge, pa so med najbolj toplimi copati tisti, ki imajo krznen vložek. Pri tem bodite pozorni, da nozite pravo ovčje krzno, ki ne samo da prijetno greje, temveč tudi diha in s tem preprečuje, da bi se stopalo v njem potilo ter proizvajalo neprijetne vonjave. Krzneni copati pa ne samo, da pozimi grejejo, ker so naravni izolator, poleti tudi hladijo.

2. Ni vseeno, kakšne copate nosijo otroci

Otroci velik del svojega otroštva preživijo v copatih, zato ni vseeno, kakšne nosijo. Ker v njih hodijo in tekajo, se jim ne smejo sezuvati in drseti, obenem pa morajo prijetno greti občutljive otroške nogice. Zato so najboljši copati za otroke tisti na gumico, po možnosti usnjeni, ki so odporni na obrabo ter z gumijastim podplatom. Pri otrocih je pomembno tudi, da so otroški copati tudi kar se da edinstveni, saj se hitro zgodi, da jih v vrtcu ali šoli s kom zamenjajo.

3. Najboljši so usnjeni copati

Copati so na voljo v različnih materialih, med katerimi kot najbolj trajen, kakovosten in prijeten za stopala velja usnje. Usnjeni copati oz. tisti, ki so izdelani iz naravnega usnja, vam bodo služili dolgo časa, ker gre za naravni material, pa stopala v njih dihajo, kar preprečuje nastanek neprijetnih vonjav. Usnjeni sobni copati so tako še posebej primerni za tiste, ki imajo težave s potenjem.

4. Copati niso nekaj samoumevnega

Ko pridemo k nekomu na obisk, je prva stvar, ki jo dobimo ob vstopu v dom, hišni copati. Morda se nam to zdi samoumevno, vendar ni povsod tako. Čeprav je ta običaj razširjen v številnih vzhodnoslovanskih državah, v Avstriji, Nemčiji, Skandinaviji in Aziji, pa so hišni copati precej neznan pojem za Združene države Amerike.

5. Izdelate lahko copate po svojih željah

Copati so na voljo v različnih oblikah, barvah in dizajnih, vendar lahko izdelate tudi takšne, kot si jih sami zamislite. Slovensko podjetje Brodi že več desetletij slovi po usnjarski tradiciji, med njihovimi največjimi proizvodi so tudi copati po naročilu. Ker so vsi produkti izdelani ročno, je mogoče naročiti perosnalizirane copate, kar je še posebej praktično za darila ob različnih priložnostih. Pobrskajte po njihovi ponudbi na Brodi.si.

Naročnik: https://www.brodi.si/

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 3,701 seconds.