Kako skrbimo za svoje lase?

Se vam je že kdaj pripetilo, da ste imele za naslednji dan pripravljeno resnično lepo kombinacijo oblačil, pa se zanjo niste odločile, ker vam ni bilo všeč, kako so poleg nje videti vaši lasje? Prav pričeska je tista, ki nam resnično pove, kako dobro nekdo skrbi zase, in brez katere vaš videz ne bo zasijal v polnem sijaju.

Za vas smo pripravili nekaj enostavnih nasvetov, ki pa lahko naredijo resnično veliko razliko. Poskusite!

Stran z vročino

Tuš z res vročo vodo se po napornem dnevu več kot prileže in lepo sprosti napetost. Preden si začnete umivati lase, pa temperaturo le znižajte – prevroča voda namreč poškoduje povrhnjico vaših las in z njih spere zaščitna olja, zaradi česar se bodo hitreje lomili.

Tudi naprav, ki temeljijo na vročem zraku, pa naj gre za sušilce las ali kodralnike, ne uporabljajte prepogosto, predvsem pa jih uporabljajte le na popolnoma suhih laseh, ki ste jih predhodno zaščitili z ustreznim serumom.

Nega za hvaležne lase

Nujno je, da za svoje lase uporabljate kakovostne izdelke, posebej če so vaši lasje od številnih posegov in eksperimentov že poškodovani. Pri tem se lahko odločite za starodavne skrivnosti dobre nege, po katerih posegajo številne svetovne zvezdnice. Tako se je zgodba blagovne znamke MOROCCANOIL + začela, ko je Carmen Tal, kasneje soustanoviteljica podjetja, potovala po Izraelu. Ko je njene lase poškodovalo nestrokovno barvanje, je obiskala eden lokalnih salonov in tam dobila posebno oljno kuro, ki se je pokazala presenetljivo učinkovito. Danes je arganovo olje osnovna sestavina vseh njihovih izdelkov, ki se odlikujejo po veliki vsebnosti vitamina E.

Pravilna vsakdanja nega

Res je, da si lase sami umivate že več desetletij, vendar so raziskave pokazale, da nego velikokrat opravljamo napačno. Balzam lahko uporabite le za konice las, in ga nato razporedite po laseh s širokim glavnikom za lažje razčesavanje. Šampon pa v nasprotju z balzamom nanesite le na lasišče in ga nato spenite, po umivanju pa si uporabljene izdelke temeljito sperite. Las ne sušite z brisačo, saj se bodo tako zlomili, za dodatno zaščito proti lomljenju pa si lahko omislite tudi svileno prevleko za vzglavnik.

Ni potrebno veliko, da bi bili vaši lasje v najboljši formi svojega življenja; odločite se za novo rutino in opazujte, kako vaše naglavno okrasje iz tedna v teden postaja lepše!