Kako skrbimo za svoje zobe

Kaj je ena od prvih stvari, ki jih opazimo, ko spoznamo novo osebo, pa naj bo to v službenem okolju ali med potencialnim iskanjem boljše polovice? Če so oči ogledalo duše, je nasmeh zagotovo ogledalo srca. Pri tem je pomembno, da naši zobje niso samo lepi, temveč predvsem zdravi. Njihovo zdravje namreč pomembno vpliva na zdravje našega celotnega telesa.

Pomembnost zdravih dlesni

Le zdravi zobje pa niso dovolj, saj so za popolno zdravje vaše ustne votline izjemno pomembne tudi dlesni. Da bi ohranili njihovo zdravje, si vsaj dvakrat dnevno operite zobe, redno uporabljajte zobno nitko, pazite na zdravo prehrano ter prenehajte s kajenjem. Prav tako je pomembno, da redno obiskujete zobozdravnika in mu poveste, kakšno je sicer vaše zdravstveno stanje in katera zdravila jemljete, saj lahko tudi ta vplivajo na zdravje vaših zob.

Zaupajte strokovnjakom

Ko izbirate izdelke za ustno higieno, se ne odločajte za nepreverjene možnosti, čeprav so morda cenovno ugodnejše. Na dolgi rok boste namreč plačali z zdravjem svojih zob in si morda nakopali celo kakšen samoplačniški zdravstveni poseg. Rajši se odločite za preverjeno, kakovostno znamko, kot je Curaprox, ki je na tržišču že več kot 40 let.

V sodelovanju s strokovnjaki s področja zobozdravstva ta blagovna znamka že od leta 1972 razvija zares najboljše za nego ustne votline. Zobna ščetka Curaprox je enostavna, vendar toliko bolj učinkovita in že velja za legendarno. Najlon, ki je prisoten pri večini drugih zobnih ščetk, nadomeščajo izjemno mehka patentirana vlakna CUREN®, ki so ravna in zelo gosta. Gostota vlaken namreč zagotavlja najvišjo učinkovitost, majhna, kompaktna in rahlo ukrivljena glava zobne ščetke omogoča enostavno čiščenje tudi težje dostopnih predelov ustne votline, osmerokotni ročaj zobne ščetke Curaprox pa zagotavlja oprijem zobne ščetke pod pravilnim kotom pri čiščenju zob.

Prav tako izberite kakovostne izdelke, ko izbirate zobno pasto, ter po potrebi izberite še druge izdelke, recimo medzobno ščetko. Če se na vašem jeziku pogosto naredijo obloge, poskusite s strgalom za jezik, ki preprečuje nastajanje bakterij v ustih.

Zobno ščetko je treba menjati vsake tri mesece, zato bodite na to še posebej pozorni. Po tem času se namreč na njej nabere preveč bakterij, s čimer čiščenje ni več učinkovito. Tega pa si ob rednem in natančnem čiščenju zob nikakor ne želite, kajne?

Nasmeh, ki ga podarimo sočloveku, je vedno nalezljiv, in ne polepša dneva le prejemniku, temveč tudi nam samim. Zato se vedno v ogledalu nasmejte tudi sebi in si tako pričarajte najlepše trenutke že navsezgodaj!