Kako uporabljati olja za telo

Olja za telo so pripomoček za nego telesa, ki je na policah naših kopalniških omaric vedno pogostejši, in za to obstaja veliko razlogov. Ne samo, da zmorejo vse, kar zmorejo kreme in losjoni za telo, ampak so do naše kože in narave pogosto še bolj prijazna, zaradi njihove intenzivne učinkovitosti pa nas tudi manjša steklenička lahko razvaja več mesecev.

Kopel, masaža, britje

Morda na prvi pogled zveni nekoliko nenavadno, ampak zakaj ne bi olja za telo, ki omamno diši, uporabili tudi v kopeli? Olja za telo so izjemno učinkovita pri navlažitvi kože – ta vam bo zelo hvaležna, če boste nanjo pomislili že med samim umivanjem! Seveda pa na olje ne pozabite niti po kopeli, ko je vaša koža še vlažna, in posebno pozornost namenite bolj grobim in izpostavljenim delom kože, kot so pete in komolci. Ker olja prodirajo globoko v kožo in izboljšajo njeno elastičnost, lahko omilijo celo videz strij.

Seveda pa ni treba, da olje za telo ostaja le v kopalnici. Odlično se namreč obnese tudi pri masaži, zato po napornem dnevu le poprosite ljubljeno osebo za pomoč, ali pa se odločite obema pričarati romantičen večer.

Ne pozabite, da obstaja več vrst olj, čeprav ponavadi pomislimo na tista za telo; razveselite šarmantnega bradača ali brkača v svojem življenju z oljem za brado. Ne samo, da bo olje nahranilo in negovalo njegovo okrasje, temveč pomaga tudi pri preprečevanju ureznin pri britju. Zagotovo vam bo hvaležen za priporočilo!

Sijoč obraz, sijoči lasje

real_1570006637Čeprav je glavna tema tega članka skrb za telo, pa preprosto ne moremo spregledati učinkov, ki jih imajo lahko olja za lase in za obraz. Dovolj bo, da jih na mokrih ali suhih konicah las uporabite enkrat tedensko, in kmalu boste opazili, da sijejo in rastejo z novo močjo. Seveda pa pazite, da se odločite za kakovostno različico, ki se bo v celoti vpila v vaše lase.

Lepotno nego si lahko privoščite tudi z olji za obraz. Tako kot pri laseh tudi tu ne pretiravajte s količino in številom tedenskih kur, saj so ta resnično intenzivna, v primeru prepogoste rabe pa se vam lahko zgodi, da pride do zamašitve por. Manjšo količino lahko uporabite tudi kot odstranjevalec ličil, predvsem pa poskrbite, da bodo olja, ki jih nanašate na najbolj izpostavljen in občutljiv del svoje kože, resnično kakovostna. Ena od možnih izbir je znamka Nuxe, katere izdelki temeljijo na spoznanjih sodobne botanike, pri izdelavi pa ne uporabljajo parabenov in mineralnih olj.

Skrivnost lepote iz očarljive Provanse

real_1570006854Tudi francoska svetovno znana znamka L’Occitane en Provence se je pričela z olji; njen ustanovitelj Olivier Baussan je svojo pot pričel prav z destiliranjem olja rožmarina! Kmalu je Baussan oživil tradicionalno umetnost izdelave mila in začel gojiti sivko. Široka paleta izdelkov, ki jih podjetje ponuja danes, pa je razvita na načelih fitoterapije in aromaterapije. Njihovo osnovo predstavljajo esencialna olja in naravne sestavine, ki so skrbno izbrane na podlagi svoje učinkovitosti in sposobnosti dodajati koži vse, kar potrebuje, da bi bila lepa.