Najpogostejša vprašanja o nakupu klime

Čeprav je šele pomlad, bo poletje tu kot bi mignil, z njim pa neznosna vročina. Če razmišljate o nakupu klime, je zdaj pravi čas za to. V nadaljevanju vam odgovarjamo na nekaj najbolj pogostih vprašanj, ki jih poraja klimatska naprava za stanovanja.

Kako pomembna je moč klime?

Moč klimatske naprave je najpomembnejša lastnost, od katere je odvisno, kako dobro bo klima ohladila vaše prostore. Moč pa je odvisna od prostora, v katerem bo postavljena. Če je izbrani prostor velik, ima veliko steklenih površin ali je slabo izoliran, boste zagotovo potrebovali močnejšo napravo. Kakšna moč klime je primerna za vas, boste najbolj natančno določili z izračunom po posebni formuli.

Kakšno klimatsko napravo izbrati?

Če želite najboljšo tehnologijo, izberite invertersko klimo, ki sama uravnava delovanje kompresorja. Kompresorji na običajnih klimah se vklopijo in izklopijo za nastavitev temperature, s tem pa porabijo veliko energije. Inverterska klima pa nenehno prilagaja hitrost kompresorja, da vzdržuje želene temperature, s čimer prihrani energijo, zagotavlja večje udobje hlajenja in daljša življenjsko dobo kompresorja.

Kam pozicionirati klimatsko napravo?

Vse klime, razen prenosnih, sestojijo in notranje in zunanje enote. Zunanjo enoto ponavadi pozicioniramo tako, da ne kvari izgleda stavbe, na primer na balkon. Notranja enota pa se največkrat pozicionira na steno, nekaj centimetrov pod strop. Mesto mora biti izbrano tako, da ne piha v ljudi ter da zrak primerno kroži. V kolikor želite modernejše klimatske naprave, lahko izberete tudi talne, stropne ali kasetne klimatske naprave.

Kako hladiti več prostorov hkrati?

Ko hlajenje dveh prostorov ni mogoče z eno enoto, priporočamo uporabo multi-split klimatskih naprav. To pomeni, da sta dve ali več notranjih enot priklopljeni na skupno eno zunanjo enoto, kar ne prihrani samo na energiji in stroških vgradnje, temveč tudi na izgledu stavbe.

So klime glasne?

Dandanes je tehnologija klimatskih naprav že tako napredna, da dobite takšne, ki jih skoraj ne slišite več. Še posebej klimatske naprave LG so na tem področju naredile izjemen preskok, saj zahvaljujoč LG-jevemu poševnemu ventilatorju in kompresorju odpravljajo nepotrebne zvoke in omogočajo nemoteno delovanje.

Kakšne dodatne funkcije lahko ima klima?

Napredne klimatske naprave LG imajo poleg hlajenja tudi številne druge funkcije. Kvalitetna klimatska naprava za ogrevanje in hlajenje obenem tudi čisti zrak, sterilizira bakterije ali odstranjuje prah in fine delce, kar je še posebej praktično za alergike. Nekatere klime LG so tudi dizajnersko oblikovane, tako da se elegantno zlijejo z vašim prostorom.

Katere znamke ponujajo največ za vaš denar?

Pri nakupu klimatske naprave izberite preverjeno znamko. Ena izmed teh je klimatska naprava LG, ki je ena izmed najboljših rešitev za udobno bivanje v vročih poletnih dneh. Poleg napredne tehnologije in široke izbire so klimatske naprave LG cenovno ugodne. V kolikor se zanimate zanje, si oglejte ponudbo pri uradnem zastopniku Dines.si.

naročnik objave: dines.si