Odlične ideje za zabavne otroške pograde 

Otroška soba našim najmlajšim predstavlja izjemno pomemben kotiček in nekakšno zavetje v obdobju odraščanja. Tu otroci ustvarijo marsikatere zabavne prigode, spomine in življenjske izkušnje, ki jih bodo spremljali še dolgo v odraslo dobo. Zato je zelo pomembno, da otroško sobo opremimo kar se da prijetno, pri tem pa nam pomagajo tudi pogradi, ki imajo prav poseben čar. 

V salonu pohištva Furnitura so za najmlajše pripravili pestro izbiro otroških pogradov, ki jih bodo spremljali vse do mladostniških let in še dlje. V njihovi ponudbi boste našli modele, ki omogočajo izredno praktično koriščenje prostora, ponujajo odličen učni kotiček ali pa služijo kot pravo pravljično igrišče. Vi pa skupaj z vašim najmlajšim izberite tistega, ki mu bo kar najbolje služil.

Pograd Dream
Več kot le ležišče

Moderni otroški pogradi so zasnovani na način, da v prostor vnesejo čim več funkcionalnosti in udobja. Pogradi dandanes tako niso več zgolj ležišče, ampak veliko več kot to. Nekdaj so se nad pogradi navduševali predvsem otroci, ki jim je ta kos pohištva predstavljal odličen pripomoček za domišljijsko igro, najstniki pa so kasneje zamahnili z roko, češ to pa res ni več primerno ležišče zame. 

Vendar naj vas že takoj na začetku pomirimo – otroškega pograda ne boste potrebovali zamenjati že po nekaj letih uporabe. Oblikovalci modernega pohištva so namreč sodobne postelje in pograde, namenjene otroškim sobam, zasnovali tako, da dobesedno rastejo z otrokom in ga spremljajo tudi dolgo v mladostniško obdobje.

 

Pograd Max4

V našem največjem spletnem ponudniku pohištva pri nas Furnitura, lahko tako starši izbirate med različnimi vrstami otroških pogradov, ki vašemu malčku ali kasneje najstniku omogočajo udobno, funkcionalno in produktivno preživljanje učnega ter prostega časa. Kakovostna vzmetnica pa bo poskrbela za nemoten in sproščujoč spanec. 

V pestri ponudbi vas čakajo pogradi, ki so obenem tudi vrhunski učni kotiček (pograd Max 4), številne priročne omare pa poskrbijo za organiziranost otroške sobe – kolikor je to z otroki in najstniki sploh mogoče. Najmlajši bodo navdušeni nad pogradi, ki so hkrati tudi pravo čarobno zatočišče za igro (sanjski pograd Dream). Za kar največji izkoristek prostora bodo poskrbeli modeli z dodatnim ležiščem (pograd Eryk), ki so še posebej priročni pri organizaciji večernih zabav v pižami s prijatelji. Otroško sobo pa lahko opremite tudi s povsem enostavnim in klasičnim pogradom (pograd Carino).

 

Pograd Carino
Kakšen pograd izbrati za vašega otroka?

Kot smo omenili že na začetku, je glavni namen pograda zagotavljanje funkcionalnosti in prostorskega izkoristka sobe vašega otroka. Če želite, da ta v popolnosti služi svojemu namenu, potem se morate pri njegovem nakupu držati določenih zakonitosti. Svetovalci iz salona Furnitura so nam zaupali nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo zagotovo olajšali izbiro:

  • Izmerite dimenzije otroške sobe: pogradi predstavljajo popolno izbiro tako za majhne sobe kot tudi tiste večje. Z njegovo pomočjo bo ta izgledala večje, hkrati pa boste v njej pridobili veliko uporabnega prostora. Ne glede na to pa vam svetujemo, da pred nakupom pograda izmerite dimenzije sobe – dolžina, širina in višina ter ob tem določite, kam bi ga postavili. Naj vas opozorimo, da ima pograd tudi lestev ali stopnice, ki prav tako potrebujejo prostor. Povprečno so pogradi visoki med 1,6 in 1,8 metrov, zato je potrebno paziti, da je zgornje ležišče od stropa nižje vsaj 0,6 metrov – nihče si namreč pri ustajanju ne želi zaletavati ob strop.

 

  • Izberite ustrezen tip pograda: to priljubljeno otroško ležišče nudi veliko različnih možnosti, ki smo jih opisali že zgoraj. Izbira je pestra, zato dobro razmislite in se odločite za tistega, ki je kar najbolj primeren za sobo vašega najmlajšega. Je to dobra stara klasika, pograd v obliki črke L ali moderna različica s predali, poličkami, omarami in pisalno mizo. Na voljo so vam tudi pogradi, konfigurirani v unikaten prostor za igranje. Ko vaši malčki nekoliko zrastejo, pa lahko igralnico tudi temu primerno predelate.
  • Dizajn, barve in materiali: dejstvo je, da na tržišču obstaja celo morje pogradov različnih barv in materialov. Zato ne rabite izbrati tistega najbolj modernega, če vam ta ni všeč ali se ne sklada z otroško sobo. Med seboj naj se pohištvo ujema po barvah, obliki in materialih – lahko izberete topel les, pisane barve ali enobarvne modele. Morda pa je najboljša rešitev, da izbiro sanjskega pograda prepustite kar vašemu malčku.
Pograd Eryk
Odlična ponudba in svetovanje

Če se boste za nakup pograda odločili pri večkrat nagrajenem pohištvenem salonu pohištva Furnitura, lahko svoj nakup opravite kar iz udobja domačega naslanjača. Nudijo vam namreč odlično svetovanje na daljavo, ki vam bo brez težav pomagala do pravilne izbire. Na voljo so vam na telefonski številki 070 458 517, e-mailu [email protected] ali na spletnem obrazcu.

Svoje stranke pa z uporabnimi pohištveni rešitvami navdušujejo tudi v svojem salonu na Letališki 32J, kjer jih lahko obiščete vsak dan od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. 

 

 

Naročnik: Furnitura, d.o.o.