Policijsko poročilo PU Celje: 11. 12. 2012



Včerajšnji dan je na celjskem in koroškem za policiste PU Celje potekal brez posebnosti. Obravnavali so enajst prometnih nesreč, sedemnajst kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda in miru.

V Rečici ob Paki so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel računalnik, blagajniški predal z 850 € gotovine in tri zavoje cigaret.

V Šaleku so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Pogrešajo smuči, smučarske palice, akumulatorski vijačnik in udarno kladivo. Povzročeno škodo ocenjujejo na 750 €.

V Vojniku pri lekarni so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec, oblečen v črno s sivo kapo, star okoli 30 let, je starejši občanki iz rok iztrgal torbico z dokumenti, gotovino in avtomobilskimi ključi in pobegnil.

Včeraj popoldne je neznani storilec skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo na Pohorski ulici v Celju. Hišo je pregledal, po prvih podatkih ni odnesel ničesar.

Sinoči, nekaj po 22. uri, so bili policisti obveščeni o požaru na pomožnem objektu ob skakalnici na Ljubnem ob Savinji. Po prvih podatkih naj bi požar, v katerem je nastalo za najmanj 30.000 € škode, izbruhnil v okolici elektro omarice. Z ogledom kraja požara kriminalisti nadaljujejo danes.

Poleg omenjenega so policisti včeraj v Celju obravnavali še tatvino registrskih tablic in par manjših tatvin v trgovinah. V Velenju pa tatvino štirih okrasnih pokrovov platišč.