Policijsko poročilo PU Celje: 1. 3. 2011


Prvo poročilo v mesecu marcu policisti PU Celje pričenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je včeraj nekaj pred pol deseto uro dopoldan zgodila izven naselja Žalec. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki se je iz neprednostne ceste vključevala na prednostno, ne da bi preverila, če lahko to varno stori. 45 letna voznica je vozila po žalski obvoznici iz smeri Petrovč. Pri vključevanju na prednostno cesto proti Žalcu je izsilila prednost 50 letnemu vozniku osebnega vozila. Vozili sta silovito trčili. V trčenju se je huje poškodoval 48 letni sopotnik v vozilu voznice, voznica in drugi udeleženi voznik sta se lažje poškodovala.

Poleg omenjen so policisti včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč. Enega voznika so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

S področja javnega reda in miru poročajo o eni kršitvi, zgodila se je v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročajo o enajstih kaznivih dejanj in sicer šestih tatvinah in petih poškodovanjih tujih stvari.

V Štorah so neznanci z delovnega stroja, parkiranega na gradbišču, ukradli dva akumulatorja, pnevmatsko kladivo in povzročili za okoli 5.000 € škode.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE