Policijsko poročilo PU Celje: 1. 4. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, v kateri je včeraj zvečer neznani voznik zbil 16-letno voznico kolesa s pomožnim motorjem in odpeljal s kraja prometne nesreče.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 20.50 ure na regionalni cesti izven naselja Šoštanj. 16-letna voznica je vozila kolo s pomožnim motorjem v smeri proti Šoštanju. V blagem desnem ovinki jo je med prehitevanjem zbil voznik neznanega večjega temnejšega vozila, ki je vozil preblizu desnega roba vozišča. Voznik je s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnje kolo kolesa s pomožnim motorjem. Voznica  je padla in se pri padcu huje poškodovala, voznik pa je njeno pomožno kolo s svojim avtomobilom potiskal še dobrih 100 metrov. Neznanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo prosimo, da se oglasi na Policijsko postajo Velenje. Morebitne očividce prometne nesreče pa prosimo, da nam podatke o prometni nesreči posredujejo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujemo.

Na ulici Adolfa Tavčarja v Slovenskih Konjicah smo včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena mladoletna kolesarja. Prometna nesreča se je zgodila nekaj čez 18. uro. Eden od mladoletnih kolesarjev je med prehitevanjem, zaradi nezadostne bočne razdalje,  z delom krmila trčil v krmilo drugega kolesarja. Oba sta padla, kolesar ki je prehiteval, se je v prometni nesreči huje poškodoval.  Nihče od njiju pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade.

V Šoštanju so neznani storilci včeraj vlomili v skladišče podjetja in ukradli za dobrih 4.000 €  aluminijastih izdelkov in polizdelkov.

Na Cesti Simona Blatnika v Velenju so policisti včeraj obravnavali vlom v trgovino. Storilec je odnesel LCD monitor in projektor.

Izpred delavnice v Ločici ob Savinji je neznani storilec včeraj odnesel sod z okoli 200 kilogrami bakrenih ostankov.

Za konec še povabilo motoristom in drugim udeležencem v cestnem prometu na preventivne aktivnosti »VARNO NA MOTOR…IN NAZAJ DOMOV«., ki jih bodo jutri med 11. in 13. uro na  parkirišču za Občino Šentjur,  v sodelovanju z AVTOŠOLO CENTER – PRAH in Moto klubom Ketna Bikers, izvajali šentjurski policisti. Obiskovalci bodo lahko na prireditvenem prostoru preverili svoje znanje cestno prometnih predpisov. Izvedbo vožnje na poligonu s prikazom elementov varne vožnje in nasveti za varno udeležbo v cestnem prometu bosta prikazala inštruktor varne vožnje iz avtošole in prometni policist. Prijazno vabljeni.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE