Policijsko poročilo PU Celje: 1. 7. 2013

01. 07. 2013 11:15

Pregled dogajanja minulega vikenda policisti PU Celje začenjajo s podatki o novi smrtni žrtvi prometnih nesreč. V sobotnih popoldanskih urah je v Rogaški Slatini umrla voznica kolesa z motorjem.

Prometna nesreča se je zgodila  na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini. 30-letni voznik osebnega vozila je zaradi neprimerne hitrosti zapeljal na robnik ob desnem robu vozišča in trčil v betonske stopnice ob  stanovanjski hiši. Pri tem je vozilo odbilo in obrnilo, tako da je padlo nazaj na vozišče Prvomajske ulice, kjer je prevrnjeno na streho zdrselo po vozišču in  trčilo v 61-letno voznico kolesa z motorjem, ki je v tistem času pravilno  pripeljala nasproti. Voznica kolesa z motorjem je zaradi hudih poškodb umrla na kraju prometne nesreče, povzročitelj, ki je vozil pod vplivom alkohola, se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Na celjskem območju je letos v prometnih nesrečah umrlo dvanajst ljudi, lani v enakem obdobju devet.

Ta konec tedna so neznanci vlomili v štiri osebna vozila. V dva v Mežici, v enega v Rogaški Slatini in enega v Velenju. Iz vozil so kradli avtoradie in denarnice.

Vlome v stanovanjske hiše so policisti v zadnjih treh dneh obravnavali v Skornem pri Šoštanju, Slovenj Gradcu, Doliču, na Muti, v Dobrovljah in v Žalcu. V vseh primerih so storilci kradli denar in zlatnino.

Včeraj so bili policisti obveščeni še o vlomu v župnijo v Podčetrtku.  Neznani storilec je skozi odklenjena vrata vstopil v cerkev in najprej vlomil v leseno omarico, kjer hranijo denar iz nabirkov, vendar denarja ni vzel, pač pa je v nadaljevanju vlomil v prostore župnišča, kjer je iz pisarne ukradel večjo vsoto gotovine.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,569 seconds.