Policijsko poročilo PU Celje: 10. 7. 2013


Med odmevnejšimi varnostnimi dogodki včerajšnjega dne so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali dvanajst prometnih nesreč, v katerih je bila ena oseba hudo in tri lažje poškodovane, pri ostalih pa je nastala gmotna škoda na udeleženih vozilih in objektih. Obveščeni so bili o desetih kaznivih dejanjih in štirih dogodkih. Na področju javnega reda in miru pa so obravnavali devet kršitev in do streznitve pridržali dva kršitelja.

Tekom dneva so policisti PU Celje obravnavali štiri različne nesreče pri delu,v katerih je ena oseba umrla, tri pa so bile hudo poškodovane.

Okoli 18:44 se je na Selah pri Slovenj Gradcu, med spravilom lesa, z neregistriranim traktorjem smrtno ponesrečil 33-letni domačin. Med vleko daljšega hloda, ki ga je z jekleno vrvjo pripel k zadnjemu delu traktorja, prečno preko zelo strmega pobočja travnika, je prišlo do kotaljenja hloda in posledično do prevrnitve traktorja, ki ni imel nameščene varnostne kabine ali varnostnega loka. Ob prevrnitvi je traktor padel na voznika, ki je umrl na kraju nesreče. Ogled so opravili policisti Policijske postaje Slovenj Gradec. O dogodku bodo podali poročila na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V Bukovski vasi pri Dravogradu se je v dopoldanskih urah 69-letnemu domačinu med izvajanjem dela na nadstrešku pri stanovanjski hiši zlomila lesena prečka lestve in je padel z višine poldrugega metra. Pri tem se je hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

V Otiškem Vrhu pri Dravogradu je med razkladanjem dvigala enega izmed podjetij prišlo do okvare hidravlike nakladalne dvižne rampe na priklopnem vozilu. Pri tem je nekontrolirano padla na nogo 21-letnemu vozniku in ga hudo poškodovala. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

Okoli 20:30 se je na Donački gori, na območju Rogaške Slatine, med košnjo trave hudo poškodoval 72-letni domačin, kateremu se je kosilnica na strmem pobočju prevrnila. Ob prevrnitvi je kosilnica padla na kosca. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Na Šentanelu pri Prevaljah je neznani storilec vlomil v gostinski lokal. Iz notranjosti je odtujil več različnih predmetov, ki jih je nato skril za cesto okoli 50 metrov od lokala, kjer so jih policisti našli in vrnili lastnikoma. Z vlamljanjem je povzročil gmotno škodo za okoli 2.000 €.

Na Pernicah, na območju občine Muta, je neznani storilec v popoldanskem času prišel v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz denarnice, ki jo je našel v regalu dnevnega prostora, na posebno drzen način odtujil 100 €. Oškodovanka ga je zagledala na hodniku, ko je že zapuščal stanovanjsko hišo.