Policijsko poročilo PU Celje: 11. 2. 2013


V današnjem policijskem poročilu policisti PU Celje povzemajo dogajanje zadnjih štirih dni.

Začenjajo s podatki o hudi prometni nesreči, ki sjo jo minuli četrtek okoli 14.30 obravnavali izven naselje Globoče.

Na avtobusnem postajališču izven naselja Globoče je iz avtobusa, ki je pripeljal iz smeri Vojnika, izstopila skupina potnikov, med njimi tudi 12-letni otrok. Ko je avtobus odpeljal s postajališča, je otrok za avtobusom nenadoma stekel na drugo stran vozišča. V tistem  trenutku je iz smeri Stranic pripeljal 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z vozilom zmanjševal hitrost, saj je nameraval ustaviti na postajališču. Otrok, ki je stekel čez vozišče, se je zaletel v prednji levi del vozila, padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, ter zatem še na vozišče. 12-letni otrok se je v prometni nesreči  hudo poškodoval.

Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznani storilec iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel  500 litrov goriva.

Na območju Žalca so policisti obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši in sicer v  Dolenji vasi, od koder je storilec odnesel za okoli 4.000 € zlatnine in v Grajski vasi, kjer pogrešajo več gotovine in za dobrih 2.000 € zlatnine.

V četrtek zvečer so policisti na Vegovi ulici v Šmarju obravnavali vlom v osebni avtomobil Škoda Octavia. Pogrešajo  torbico z denarnico in dokumenti .

V soboto so policisti v Celju, na Prešernovi ulici, obravnavali vlom v trgovino. Storilec je odnesel 50 € menjalnega denarja. Škodo pa je povzročil tudi z vlomom.

V soboto je lastnica stanovanjske hiše v Gornjem gradu obvestila policiste, da je neznanec iz stanovanjske hiše ukradel bančne kartice in nekaj denarja. Na bankomatu je uspel z ukradenimi karticami  tudi dvakrat dvigniti denar. Policisti so z ogledom ugotovili, da je storilec v hišo vlomil  že v petek zvečer. Kot rečeno je odnesel bančne kartice in gotovino. Lastniki skupno škodo ocenjujejo na okoli 4.000 €.

Iz gostinskega lokala v Parižljah je včeraj storilec odnesel televizor in večjo količino cigaret.

Iz gostinskega lokala v Rečici ob Paki pa menjalni denar in  prav tako več zavojčkov cigaret.