Policijsko poročilo PU Celje: 11. 4. 2011


V petek so bili okoli pol tretje ure zjutraj policisti PU Celje obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila  na avtocesti izven naselja Celje. 47-letna državljanka Romunije je z osebnim avtomobilom vozila iz smeri Dramelj proti Arji vasi. Pri uvozu Celje–vzhod ni vozila po sredini prometnega pasu in je zapeljala na bankino prehitevalnega pasu, izgubila oblast nad vozilom ter sunkovito trčila v zaščitno ograjo. V prometni nesreči se je voznica huje poškodovala, desetletna sopotnica pa lažje.

V petek, nekaj čez 16. uro, so policisti prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali  na lokalni cesti v Gotovljah. 71-letni voznik kolesa je vozil  po lokalni cesti v Gotovljah in sicer iz smeri Žalca proti Podlogu in je iz omenjene ceste zavil levo v trenutku, ko ga je pravilno  prehitevala 15- letna  voznica kolesa z motorjem. V trčenju se je voznica lažje poškodovala, kolesar pa huje.

V soboto, nekaj pred enajsto uro dopoldan, so prometno nesrečo obravnavali v Strmci pri Laškem. Prometna nesreča se je zgodila,  ko je 48-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Rimskih Toplic proti Laškemu. V naselju Strmca je dohitel kolono vozil, ki je zaradi vozila, ki je zavijalo v levo na stransko cesto, vozila počasneje. Voznik motornega kolesa je pri zaviranju izgubil oblast nad vozilom, padel in zdrsel  po vozišču ter trčil v zadnji desni del  zadnjega vozila v koloni, ki ga je vozil 53-letni voznik. Voznik motornega kolesa se je v silovitem trčenju hudo poškodoval. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta za ves promet za dobri dve uri zaprta.

Včeraj, okoli 18. ure, se je v pometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti izven naselja Vizore, huje poškodovala  22-letna sopotnica na motornem kolesu. 33-letni voznik motornega kolsa, ki je vozil v smeri proti Lembergu je v daljšem levem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na bankino ter skupaj s sopotnico  z motorjem zdrsel čez vozišče na travnik. 22 letna sopotnica se je pri padcu hudo poškodovala, voznik pa ni bil poškodovan.

Od petka do včeraj je zaradi alkohola bilo pridržanih deset voznikov.

V petek ponoči je neznani storilec na Partizanski cesti v Velenju vlomil v poslovne prostore prodajalne  in odnesel izkupiček zadnjih dni. Lastniku je povzročil za okoli 5.000 € škode.

V  isti noči je neznanec iz odklenjenega osebnega vozila, parkiranega na  Graškogorski cesti v Velenju, ukradel Garmini napravo in vrtalni stroj. Iz odklenjenega Volva v Šaleku pa je neznanec odnesel jakno z gotovino ter prenosni računalnik.

V petek ponoči so neznanci s premogovnika na Preloški cesti ukradli kolut s 500 metri električnega kabla, vrednega okoli 2.500 €.

V soboto ponoči so v Zrečah obravnavali dva vloma. Natančneje vlom in poskus vloma.

Na Kovaški cesti v Zrečah je neznanec vlomil v gostinski lokal in odnesel nekaj cigaret in pijače ter lastnici povzročil za okoli 200 € škode.

V drug lokal v Zrečah je sicer poskušal vlomiti na več mestih, vendar mu ni uspelo, je pa z vlomom lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V petek okoli 14.25 je v Ložnici pri Žalcu zagorelo gospodarsko poslopje. Požar, ki je povzročil za okoli 10.000 € materialne škode, so s pomočjo okoliških gasilcev pogasili domači in sosedje. Do požara je prišlo v delavnici gospodarskega podjetja. Pri  rezkanju železa se je zaradi opilkov vnelo odpadno blago v delavnici. Pri gašenju se je lažje poškodoval  66-letni domačin.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE