Policijsko poročilo PU Celje: 11. 7. 2013

11. 07. 2013 11:31

Tekom včerajšnjega dne so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali naslednje odmevnejše varnostne dogodke.

V Kamenčah, na območju Žalca, je bila v noči iz 9. na 10. 7. 2013, z dvorišča pred stanovanjsko hišo, izvršena tatvina osebnega avtomobila RENAULT SCENIC, bele barve, registrskih oznak CE DL-616. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa je bila kartica za zagon motorja in prometno dovoljenje. Lastnica je oškodovana za okoli 6.000 €.

V Dramljah je neznani storilec vlomil v gradbeni kontejner in zabojnik dveh različnih podjetij.  Odtujil je več kosov električnega orodja in klimo v skupni vrednosti okoli 1.000€.

V Bovšah, na območju Celja, je neznani storilec izkoristil odsotnost domačih in z originalnim ključem vstopil v hišo. Iz spalnice je odtujil 500 € gotovine, tri zlate verižice in zapestnico, v skupni vrednosti okoli 1.000 €.

V dopoldanskih urah so policisti v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 57-letnemu kršitelju, ki je grozil izvenzakonski partnerki in njenim bližnjim, izrekli prepoved približevanja, vendar tega ni upošteval, zato so ga policisti v popoldanskih urah pridržali do streznitve. Zoper njega sledi kazenska ovadba za nasilje v družini.

Na območju Marije Reke so se tekom dneva pojavili trije neznanci, ki so v dveh primerih izvršili drzni tatvini iz stanovanjskih hiš. Dva sta od njih sta zamotila stanovalki in ju zvabila na dvorišče, v tem času pa je tretji vstopil v notranjost in iz hiš odtujil več kosov zlatnine in ročnih ur, v skupni vrednosti preko 1.000 €. Lastnike hiš in stanovalce, ki ostajajo sami doma, policisti ponovno opozarjajo na samozaščitne ukrepe.

Na Legenski cesti v Slovenj Gradcu je lastnica stanovanjske hiše pregnala moškega, ki je vlamljal v hišo. Kriminalisti so 35-letnega osumljenca iz Slovenj Gradca izsledili in mu na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) začasno odvzeli prostost. Njegovo kriminalno dejavnost še ugotavljajo.

Na Stegenškovi ulici v Celju so policisti v nočnih urah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Pri tem je 27-letni kršitelj grozil svoji izvenzakonski partnerki. Pri intervenciji je s pestjo v obraz udaril policista in ga lažje poškodoval. Zaradi nadaljevanja kršitve so policisti na podlagi določb Zakona o prekrških (ZP-1) zoper 27-letnega kršitelja in njegovega 16-letnega pajdaša, ki prav tako ni prenehal s kršitvijo, odredili pridržanje do streznitve. Pridržanje enega izmed njiju je bilo mlajšemu bratu prekinjeno zaradi akutne zastrupitve z alkoholom. Odpeljan je bil na nujen zdravniški poseg v Splošno bolnišnico Celje. Po končanem pridržanju bodo policisti Policijske postaje 27-letnemu kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki.

Ogled kraja so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, ki bodo zoper omenjenega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Celje.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,908 seconds.