Policijsko poročilo PU Celje: 11. 9. 2013


Za policisti PU Celje je izredno miren torek. Obravnavali so devet prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj in šest kršitev javnega reda in miru.

Pregled dogajanja začenjamo s podatki o tatvini viličarja, znamke KOMATSHU, WA80, starega leto in pol, rumeno črne barve. Vrednost novega je okoli 70.000 €. Viličar je bil parkiran pred delavnico v Okonini, na območju Policijske postaje Mozirje.

Včeraj ponoči je neznani storilec vlomil v prostore trgovskega podjetja na Mariborski ulici v Celju. Ukradel je za Indragna medel kommer att hallas i vantan i 2 arbetsdagar dobrih 2.000 € različnega električnega orodja.

Včeraj zjutraj so policisti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na prehodu za pešce zbil peško. Peška v nesreči ni bila poškodovana. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti vozniku zasegli vozilo.

Ob tej priložnosti želijo policisti voznike opozoriti, da so se na podlagi  določil zakona, ki se uporablja od 1. 9. 2013, razširili pogoji za zaseg, pri čemer se pričakuje tudi porast števila zaseženih motornih vozil.

V prvih desetih dneh septembra so policisti na območju PU Celje zasegli 24 vozil, lani v enakem obdobju pa le 1 motorno vozilo.

Največ zasegov motornih vozil je bilo  zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi voznik motornega vozila. Pred zadnjo spremembo, določbe ni bilo v zakonu, in očitno je kar veliko voznikov, ki v cestnem prometu vozijo motorno vozilo, pa nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja.