Policijsko poročilo PU Celje: 12. 6. 2017

12. 06. 2017 10:41

Žal se tudi tokratno policijsko poročilo začenja s podatki o novi smrtni žrtvi prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje o čemer smo na Celje.info že poročali.

Zgodila se je danes, okoli pol dveh zjutraj, na avtocesti, v bližini počivališča Lopata, v smeri proti Mariboru. Voznik osebnega vozila, švicarskih registrskih oznak, je na voznem pasu trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom in se zagozdil podenj. Vozilo je v nesreči zagorelo. Voznik, katerega identiteta še ni potrjena, je umrl na kraju nesreče. V vozilu je bil sam. To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo osem oseb.

Poleg današnje tragične prometne nesreče so policisti PU Celje ta konec tedna obravnavali še sedem prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali. V nesrečah so se hudo poškodovali štirje motoristi, kolesarka, pešec ter voznik in sopotnik v osebnem vozilu.

Od omenjenih nesreč izpostavljamo prometno nesrečo, ki se je zgodila v soboto, deset minut čez polnoč, na lokalni cesti izven naselja Sp. Gorče. V prometni nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo, v katerem je bilo poleg voznika udeleženih še pet sopotnikov. Do nesreče je prišlo, ker je 21-letni voznik vozil z neprilagojeno hitrostjo. V blagem desnem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo, v obcestni jarek in trčil v cestni propust. Po trčenju v propust, se je vozilo še dobrih 20 metrov prevračalo. 21-letni voznik se je v prometni nesreči izredno hudo poškodoval. Hudo se je poškodoval še 17-letni sopotnik na sprednjem sedežu. Drugi štirje sopotniki so bili v nesreči lažje poškodovani.

Toliko o dogajanju v zadnjih treh dneh. Vse udeležence cestnega prometa pozivamo naj bodo pri vožnji strpni in previdni, naj upoštevajo cestno prometne predpise in predvsem naj ne uživajo alkoholnih pijač, kadar so udeleženi v prometu.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,365 seconds.