Policijsko poročilo PU Celje: 12. 7. 2013


Tekom včerajšnjega dne so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali naslednje odmevnejše varnostne dogodke.

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena 10. 7. 2013, okoli 15. ure. V prodajalno na Prušnikovi ulici v Vojniku sta prišla dva neznanca. Eden od njiju je zamotil prodajalko, drugi pa ji je na predrzen način odtujil denarnico z dokumenti in plačilnimi karticami. Oškodovanka, ki je bila oškodovana za najmanj 100 €, je tatvino opazila šele po končani službi.

Okoli poldneva so policisti na Okrogarjevi ulici v Celju opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine. Neznani storilec je vlomil v klet in iz nje odtujil cestno tekmovalno kolo in dve rezervni platišči, v skupni vrednosti okoli 2.500 €.

V Kraberku, na območju Slovenskih Konjic, so policisti ob 17.33 uri obravnavali kaznivo dejanje tatvine kolesa. Na podlagi zbiranja obvestil so izsledili 46-letnega domačina, ki je pred tem odtujil kolo in se z njim pijan vozil v cestnem prometu. Elektronski alkotest mu je nameril 1,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu kolo zasegli in vrnili lastniku. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo in obdolžilni predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

V nočnih urah so policisti na Udarniški ulici v Štorah opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine. Neznanci so vlomili v prostore enega izmed gostinskih lokalov. Odtujili so več zavojev različnih cigaret v skupni vrednosti okoli 1.100 €. Oškodovanec je ukradene predmete videl v notranjosti osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v bližini objekta. Zaradi preiskave kaznivega dejanja so policisti vozilo začasno zasegli in prepeljali v varovane prostore policijske uprave, kjer bo tekom današnjega dne opravljen kriminalistično tehnični ogled.

V zgodnjih jutranjih urah današnjega dne so bili policisti obveščeni o tatvini s tovornega vozila. Na avtocestni bazi v Tepanju je neznani storilec madžarskemu državljanu s parkiranega tovornega vozila odtujil rezervno kolo. Tujec je oškodovan za okoli 370 €.