Policijsko poročilo PU Celje: 13. 5. 2013


Pregled dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s podatki o drzni tatvini, ki se je v petek ponoči zgodila na avtocestnem počivališču Lopata. Neznani storilec je romunskima državljanoma izpraznil pnevmatiko. Medtem, ko sta jo menjevala, je pristopil do njiju in ju opozoril, da morata postaviti varnostni trikotnik. Storilec je izkoristil trenutke, ko sta romunska državljana postavljala varnostni trikotnik in je iz avtomobila odnesel žensko torbico z dokumenti in gotovino.

Glede na to, da na avtocestnih počivališčih na celotnem območju Slovenije policisti letos beležijo povečano število drznih tatvin, voznike znova opozarjajo, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirajo svoje vozilo in predmete v njem! Če se oddaljijo od vozila naj ga obvezno zaklenejo, vrednejših predmetov pa naj ne puščajo na vidnih mestih.

Na Bohorju, na območju Planine pri Sevnici, je neznani storilec v petek vlomil v dve osebni vozili. Iz obeh je ukradel denarnici z gotovino in bančnimi karticami, s katerimi je v nadaljevanju uspel opraviti dviga gotovine. Lastnikoma vozil je povzročil za najmanj 1.100 € škode.

V Šoštanju, na Cesti Lole Ribarja, so policisti obravnavali vlom v trgovski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar, odnesel pa je tudi večjo količino suhomesnatih izdelkov.

V petek so bilo policisti obveščeni še o vlomu v klet v Razlagovi ulic, kjer je neznani storilec preščipnil obešanko, vstopil v klet in odnesel mikrovalovno pečico.

Pregled sobotnega dogajanja policisti začenjamo s podatki o hudi prometni nesreči, ki se je v soboto, v dopoldanskih urah, zgodila v Vrhovem. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. 37-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Radeč proti Vrhoven, je v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pravilno pripeljala 44-letna voznica. Vozili sta čelno trčili. V trčenju se je huje poškodovala mladoletna sopotnica v vozilu povzročitelja, povzročitelj, njegovi drugi dve sopotnici in voznica drugega vozila, so se v prometni nesreči lažje poškodovali.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu so policisti v soboto obravnavali tatvino treh koles z motorjem Tomos APN 6, Tomos 3 in Tomos Kolibri. Storilec je vsa tri kolesa z motorjem odpeljal iz odklenjene garaže. Tomos Kolibri so v nadaljevanju našli, tako, da lastnik zdaj pogreša  le še dve kolesi z motorjem, vredni okoli 800 €..

V Lokah pri Mozirju so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo večjo količino alkoholnih pijač in cigaret.

Včeraj so bili policisti obveščeni o tatvini kolesa z motorjem znamke Tomos Youngster. Neznanec ga je ukradel izpred stanovanjske hiše na Cinkarniški poti v Celju. Kolo z motorjem, ki je po lastnikovi oceni vredno okoli 550 €, ni bilo zaklenjeno.

Policisti dodajajo še podatke o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Šoštanja, v katero je neznani storilec vlomil v obdobju zadnjih treh dni, ko so bili lastniki odsotni. Storilec je v hišo na vzvod vlomil skozi pritlično okno in odnesel več gotovine in zlatnine.