Policijsko poročilo PU Celje: 14. 4. 2014

14. 04. 2014 09:30

PolicijaVčerajšnji dan je na celjskem območju zaznamovala tragična prometna nesreča, ki jo je povzročil 32-letni voznik osebnega vozila, ki je povozil 18-letnega pešca in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi pešcu nudil pomoč. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. V dopoldanskih urah so policisti voznika  izsledili in pridržali. Več podatkov o prometni nesreči bodo policisti sporočili v nadaljevanju delovnega dne.

Sobotno večerno dogajanje je zaznamoval poskus uboja v Slovenj Gradcu, na Maistrovi ulici. Okoli 19 ure sta se 49-letni moški in njegova 37-letna partnerka sprla, nakar je moški partnerko večkrat zabodel z nožem. Poškodovani 37-letnici so pomoč nudi v splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Ženska ni v smrtni nevarnosti. 49-letnemu moškemu so policisti po dejanju odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v nočnem času na parkirišču Ulice pod Kostanji v Celju ukradel osebni avtomobil znamke Renault Megane 1,9 DCI, registrskih oznak  CE HS-047, letnik 2004.  Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za 2.500 €.

Na Kraigherjevi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Pogrešajo fotoparat znamke Canon. Škodo, povzročeno z razbitjem stekla in s tatvino fotoaparata, ocenjujejo na 300 €.

V petek so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v skladiščne prostore trgovine v Šentjurju. Neznanec je ukradel 60 rol za baliranje, vrednih dobrih 5.000 €.

V Šmartnem, na območju Vojnika, smo policisti v petek obravnavali požar na stanovanjski hiši. Do požara je prišlo, ker je lastnica na štedilniku pustila olje, ki se je pregrelo in vnelo. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega  gasilskega društva Vojnik. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €.

V soboto so bili policisti obveščeni o tatvini nastavka za priklop delovnih rok delovnega stroja in dveh izkopnih žlic. Neznani storilec je omenjeno ukradelz delovišča na Partizanski  ulici v Celju.

Pregled dogajanja med vikendom policisti zaključujejo s podatki o požaru, ki je včeraj, okoli 15. ure, izbruhnil na stanovanjski hiši v Andražu nad Polzelo. Po prvih podatkih naj bi zagorelo pri dimniku, na ostrešju stanovanjske hiše, ki je v celoti uničena. Materialna škoda po prvih, nestrokovnih ocenah, znaša okoli 100.000 €. Kriminalisti bodo ogled požarišča opravili danes.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,059 seconds.