Policijsko poročilo PU Celje: 14. 5. 2012

14. 05. 2012 10:15

V petek okoli 15. ure so bili policisti PU Celje obveščeni, da sta bili na območju Rogaške Slatine najdeni dve moški trupli.  Z ogledom kraja dejanja, ki so ga v sodelovanju s preiskovalno sodnico in državnim tožilcem opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje in policisti Policijske postaje Rogaška Slatina, je bilo ugotovljeno, da je šlo družinsko tragedijo. Umor in samomor. Pokojna sta bila stara 30 in 55 let.

Petkov večer je zaznamovala tragična prometna nesreča, ko je  v silovitem trčenju dveh osebnih vozil v Celju umrla 44-letna voznica, doma iz območja Žalca. 42-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Žalca proti Celju. Ko se je pripeljal v naselje Celje, pred semaforizirano križišče Medlog, kjer vozišče regionalne ceste preide iz klasičnega dvosmernega prometa v dvosmerni promet in sta vozna pasova fizično ločena, je z vozilom zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče ter po nasprotnem smernem vozišču vozil proti Čopovi ulici in silovito čelno trčil v osebni avtomobil , ki ga je v tistem trenutku nasproti pravilno pripeljala 44-letna voznica. Po trčenju je povzročiteljevo vozilo vozilo poškodovanke potiskalo nazaj  v smeri proti  Čopovi ulici. Pri tem se je  vozničino vozilo vnelo in zagorelo. Zaradi hudih poškodb je 44-letna voznica umrla na kraju nesreče, njeno hudo poškodovano 20-letno sopotnico so najprej odpeljali v celjsko bolnišnico in nato na Univerzitetni klinični center v Ljubljano. 42-letni povzročitelj prometne nesreče pa je zaradi hudih poškodb ostal na zdravljenju v Celjski bolnišnici.

V petek zvečer so policisti v Celju obravnavali še prometno nesrečo s hudimi poškodbami enega od udeleženih. Nekaj po 21. uri  sta na lokalni cesti izven naselja Pečovnik zaradi nepravilne strani vožnje voznika motornega kolesa trčila 16-letni voznik  motornega kolesa in 49-letni kolesar. Mladoletni voznik je vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti izven naselja Pečovnik iz smeri Zagrada proti Celjski koči. Ko je pripeljal po klancu navzgor do blagega desnega ovinka, je vozil po levi strani. V istem času je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal kolesar.  Motorist in kolesar, ki pri vožnji nista uporabljala luči, sta čelno trčila in padla po vozišču.  V prometni nesreči se je kolesar huje poškodoval, voznik motornega kolesa pa lažje.

Tragično se je začela tudi nedelja in sicer s prometno nesrečo, v kateri je umrlo 24-letno dekle. Prometna nesreča se je zgodila nekaj pred pol osmo uro zjutraj na lokalni cesti Ločica-Trojane. 25-letni voznik je vozil osebno vozilo iz smeri Vranskega proti Trojanam. V Zajesovniku je v levem ovinku, najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal v desno izven vozišča in trčil v drevo. V trčenju se je 24-letna sopotnica tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče poškodbam podlegla.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,123 seconds.