Policijsko poročilo PU Celje: 14. 7. 2014


PolicijaV petek, v jutranjih urah, so policisti obravnavali vlom v kletne prostore na Cankarjevi ulici v Celju. Odtujeno je bilo moško kolo v vrednosti okoli 150 €.

Tatvina kolesa je bila izvršena tudi iz kolesarnice na Ulici bratov Vošnjakov v Celju. Neznani storilec je odtujil zaklenjeno novo moško gorsko kolo znamke Kilimanjaro, vredno okoli 400 €.

V Hudi Jami, na območju Laškega, je neznanec vlomil v brunarico, last Rudarsko etnološkega društva Brezno Huda Jama. Odtujil je manjšo količino alkoholnih pijač v vrednosti okoli 300 €.

Iz četrtka na petek je neznanec na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu odtujil kolo z motorjem znamke Tomos younster, rumeno oranžne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 350 €.

V popoldanskih urah so policisti v Podgorju pri Slovenj Gradcu obravnavali kaznivo dejanje hude telesne poškodbe, ki je bila povzročena z nevarnim predmetom. Do spora in pretepa je prišlo med bratoma. Pri pretepu sta bila oba hudo telesno poškodovana. Po vseh zbranih obvestilih ju bodo policisti kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V soboto, v jutranjih urah, so policisti opravili ogled kraja vloma v enega izmed gostinskih lokalov na Malgajevi ulici v Celju. Storilec je odtujil manjšo količino žgane pijače in 70 € gotovine.

V Mozirskem gaju so policisti obravnavali vlom v enega izmed gostinskih lokalov. Odtujena je bila manjša količina alkoholnih pijač in 35 € gotovine.

V popoldanskih urah so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Na območju Celja je bil partner fizično nasilen do partnerke. Po pridržanju so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki, zaradi nasilja v družini pa ga bodo tudi kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

Sobotna dogajanja policisti zaključujejo z obvestilom o tatvini traktorja v Ličenci na območju Slovenskih Konjic. Storilci so traktor znamke TORPEDO, zelene barve, reg. št. MB PF-53, ukradli z dvorišča izpred stanovanjske hiše. Lastnik je oškodoval za okoli 3.000 €.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec poskusil vlomiti v eno izmed picerij v Celju. Z vlomilskih orodjem je poškodoval zadnja vrata lokala. Povzročil je manjšo škodo pri vlamljanju, v notranjost objekta pa ni vstopil.

V Spodnjih Rojah, na območju Žalca, so policisti obravnavali vlom v počitniško hišo. Storilec je z večjega koluta odvil in odtujil 50 metrov električnega vodnika. Lastnik je oškodovan za okoli 50 €.

Vlom v počitniško hišo so policisti obravnavali tudi na območju Šmohorja. Odtujenih je bilo več kosov prehrambenih artiklov v vrednosti okoli 200 €.

V Savinjskem gaju, na območju Mozirja, je neznani storilec od petka do popoldanskih urah včerajšnjega dne vlomil v objekt Društva za vzrejo in vzgojo ptic Kalin. Pogrešajo dve papigi. Škodo ocenjujejo na 300 €.

Današnje poročilo policisti zaključujejo s kaznivim dejanjem hude telesne poškodbe na Prevaljah. V poznih popoldanskih urah je partnerka po besednem sporu z nožem zabodla partnerja in ga hudo poškodovala. Zaradi nasilja v družini so ji policisti izrekli ukrep prepovedi oškodovancu, ki se zdravi v slovenjgraški bolnišnici. Po vseh zbranih obvestilih jo bodo policisti tudi kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.