Policijsko poročilo PU Celje: 15. 12. 2014


PolicijaZa policisti PU Celje je črn konec tedna. V prometni nesreči so zabeležili letošnjo petnajsto smrtno žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Prometna nesreča se je zgodila v soboto, ob 17.45 uri, na regionalni cesti izven naselja Varpolje.

65-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Mozirja proti Ljubnem ob Savinji. Ko je pripeljal izven naselja Varpolje, je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat  pravilno pripeljala 25-letna voznica. Vozili sta silovito trčilli. V trečnju je umrl 69-letni sopotnik v vozilu povzročitelja. 65-letni povzročitelj prometne nesreče se je v prometni nesreči izredno hudo poškodoval, drugi sopotnik v njegovem vozilu pa lažje.  Lažje je bila poškodovana tudi 25-letna voznica osebnega  vozila.

To je letošnja petnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem in Koroškem. Lani  je v enakem obdobju v prometnih nesrečah umrlo 20 ljudi.

Policisti znova opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu na strpno in previdno vožnjo, ki jo naj prilagodijo razmeram na voziščih. Lani decembra so v prometnih nesrečah na območju celjske policijske uprave umrle tri osebe. Dva voznika osebnih vozil in kolesar. V teh dneh, ko je v pričakovanju novega leta veliko zaključkov, policisti znova opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu, naj nikar ne uživajo alkoholnih pijač, naj upoštevajo cestno prometne predpise in razmere na cestah.

Policisti v današnjem poročilu poročajo o še eni prometni nesreči. Zgodila se je v petek, ob 5.20 uri, na regionalni cesti izven naselja Kostrivnica. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz smeri Voduc proti regionalni cesti in je v križišču izsilil prednost 23-letnemu vozniku osebnega vozila,  ki je pripeljal po prednostni cesti iz smeri Dobja proti Šentjurju. V trčenju se je 34-letni voznik hudo telesno poškodoval, drugi voznik pa lažje.

V Koblah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so policisti v petek  obravnavali  vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel nekaj gotovine in zlatnine.

V Trnovljah pri Celju je neznanec v soboto vlomil v gospodarsko poslopje in ukradel motorno žago ter kosilnico.