Policijsko poročilo PU Celje: 16. 3. 2012

16. 03. 2012 08:26

V preteklih 24-ih urah se je na cestah celjske in koroške regije zgodilo 13 prometnih nesreč. V treh nesrečah, ki so se končale s telesnimi poškodbami, sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, ena pa huje. V preostalih desetih nesrečah pa je na srečno nastala le materialna škoda na udeleženih vozilih in objektih. Zoper 4 voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov pa so policisti zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so občani petkrat zaprosili za posredovanje policije. Dvakrat so policisti posredovali zaradi kršitev na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih.

Na področju kriminalitete so policisti v evidenco na novo vpisali devet kaznivih dejanj in sicer štiri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari in dve drugi kaznivi dejanji.

Glede na to, da je pred nami vikend, ki ga boste mnogi izkoristili za delo na travnikih in njivah, policisti opozarjajo, da ne zažigajte travišč saj je razglašena velika požarna ogroženost in je prepovedano kurjenje in uporaba odprtega ognja v naravnem okolju. Vse pristojne službe bodo tudi v prihodnjih dneh, seveda vsaka na svojem področju dela, izvajale redne in poostrene nadzore nad upoštevanjem omenjene prepovedi.

Za konec še k pnevmatikam. Od danes naprej lahko vozniki jeklenih konjičkov zimske pnevmatike zamenjate s poletnimi. Ne pozabite pa, da je zimska oprema še vedno obvezna v primeru zimskih razmer.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,541 seconds.