Policijsko poročilo PU Celje: 16. 4. 2015

16. 04. 2015 11:21

PolicijaDanašnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s pozivom starejšemu kolesarju, ki je včeraj na Mariborski ulici v Celju, trčil v peško. Omenjena prometna nesreča se je zgodila ob 11. uri, na pešpoti ob desnem smernem vozišču Mariborske ceste.

Neznani kolesar je vozil iz smeri Podjavorškove proti Dečkovi cesti. Ko je z vozilom pripeljal v neposredno bližino stanovanjskega objekta na Mariborski cesti 99, je dohitel peško, ki se je na pešpoti, pri semaforju, ustavila, ker je nameravala prečkati vozišče. Kolesar je močno zaviral in se umikal v levo, vendar trčenja s peško ni uspel preprečiti. Po trčenju je peška padla po tleh. Kolesar je na kraju ustavil, ko mu je peška povedala, da ni poškodovana, je odpeljal naprej. Zaradi bolečin v zapestju je peška poiskala pomoč v celjski splošni bolnišnici, kjer so ugotovili , da si je v nesreči zlomila zapestje.

Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo udeleženega kolesarja, da se oglasi na Postajo prometne policije Celje ali pokliče na telefonsko številko 54 26 450 oziroma na interventno številko 113. Za podatke o nesreči prosijo tudi očividce.

Na parkirišču Mariborske ceste, je neznani storilec, včeraj iz vozila, katerega lastnik je kasneje ugotovil, da je ostalo odklenjeno, ker se je pokvaril sistem daljinskega zaklepanja, ukradel športno torbo s štirimi teniškimi loparji ter športno opremo. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 1.000 €.

Ne pozabite, da bo danes, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal Maraton nadzora hitrosti. Slovenski policisti se mu letos pridružujejo prvič. Nadzorne točke, kjer bodo izvajali meritve hitrosti, so določili na podlagi analiz stanja prometne varnosti, upoštevali pa so tudi želje občanov, ki so jih le-ti izrazili s pomočjo aplikacije Predlagaj prometno kontrolo.

Na območju Policijske uprave Celje bo danes do 18. ure nadzor hitrosti opravljalo 22 prometnih patrulj. Z aktivnostmi želijo okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da je neprilagojena hitrost običajno velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč. Vse udeležence v cestnem prometu zato znova opozarjajo naj ne le danes, ko poteka maraton nadzora hitrosti, pač pa vse dni, vozijo v skladu s prometni predpisi. Nenazadnje je pomembno v skladu predpisi voziti zaradi lastne varnosti, in ne zaradi policijskih kontrol.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,212 seconds.