Policijsko poročilo PU Celje: 16. 6. 2014

16. 06. 2014 09:12

PolicijaPregled dogajanja minulega vikenda policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični delovni nesreči, ki se je zgodila v soboto, nekaj pred sedmo uro zjutraj, ko se je v podjetju v Ravnah na Koroškem, hudo poškodoval 48-letni delavec, ki je kasneje v bolnišnici poškodbam podlegel.

Žerjavist je z žerjavom v UHP peč, kjer poteka postopek taljenja, vsul odpadno železo. Med gmoto je bil tudi večji polni kvadratni profil, ki je onemogočal da bi zaprli peč. Ko so poskušali delavci profil potisni v peč, je zaradi efekta vzmeti profil vrglo iz peči in je zadel 48-letnega delavca, ki je v nadaljevanju v bolnišnici poškodbam podlegel.

Iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja v Zidanem mostu je neznanec v petek ponoči ukradel 450 litrov goriva. Storilec je poskušal iz delovnega stroja ukrasti tudi vibracijsko iglo, kar mu ni uspelo.

Tatvino so policisti v petek obravnavali tudi v Gračnici, na območju Policijske postaje Laško. V tem primeru so storilci iz delovnega stroja ukradli dva akumulatorja, nafto in dve nakladalni žlici. Škodo ocenjujejo na 4.200 €.

V petek, nekaj pred sedmo uro zjutraj, so policisti na cesti Šentrupert–Letuš obravnavali prometno nesrečo.  31-letni voznik osebnega avtomobila je v desnem ovinku trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, s katerim se je iz smeri Letuša pripeljal prav tako 31-letni voznik. Povzročitelj se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

V Dobriču, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlom v vikend. Pogrešajo kosilnico na nitko, kotno brusilko, motorno žago, dva vrtalnika in nekaj drugega orodja.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznanec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel dve kolesi, vredni dobrih  3.000 €.

V petek, nekaj po 22. uri, so bili policisti obveščeni o požaru na skladišču na Kajuhovi ulici v Slovenskih Konjicah. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi dotrajanosti električne napeljave. V požaru je nastalo za okoli 120.000 € materialne škode.

Soboto sta zaznamovali dve hudi prometni nesreči.

Okoli 16. ure se je na lokalni cesti v Vinski Gori hudo poškodoval voznik štirikolesnika. 26-letni voznik štirikolesnika je  na lokalni cesti v Vinski Gori v ostrem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal iz vozišča. Kot rečeno, se je v nesreči voznik hudo poškodoval, 39-letni sopotnik pa lažje.

Nekaj po 19. uri so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi na lokalni cesti Podčetrtek-Virštanj. 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki  je vozil iz smeri Podčetrtka proti Olimju, je v ostrem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter bočno trčil v vozilo 29- letnega voznika, ki je pripeljal nasproti. 29-letni voznik se je v prometni nesreči hudo poškodoval,  njegova 27- letna sopotnica pa lažje. Prav tako je bil lažje poškodovan tudi povzročitelj prometne nesreče.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,945 seconds.