Policijsko poročilo PU Celje: 16. 7. 2014

16. 07. 2014 09:09

PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli pol desete ure dopoldan na avtocesti, 500 metrov od počivališča Tepanje, v smeri Maribora. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, je 35-letni državljan Romunije s tovornim vozilom trčil v osebni avtomobil, s katerim je 48-letna voznica zaradi okvare ustavila ob desnem robu avtoceste. V prometni nesreči je bila voznica osebnega avtomobila lažje poškodovana. Zaradi obravnave prometne nesreče je prišlo do daljših zastojev prometa na tem delu avtoceste. Tujcu bodo policisti (zaradi neprilagojene hitrosti vožnje) izrekli globo v višini 300 € in 3 kazenske točke.

V noči iz ponedeljka na torek je neznani storilec izpred stanovanjske hiše v Lučah, na območju Mozirja, odtujil odklenjen osebni avtomobil, znamke Peugeot, temno rjave barve, reg. št. CE FL-099. Lastnik je oškodovan za okoli 10.000 €.

V jutranjih urah so policisti v Libojah pri Žalcu opravili ogled kraja tatvine traktorja John Deere, zelene barve, reg. št. KK M5-36, h kateremu je bila pripeta gozdarska nakladalna prikolica, vse skupaj v vrednosti okoli 40.000 €. Lastnik je policiste okoli poldneva obvestil, da je traktor s prikolico in dvigalom našel pri zapuščeni hiši na Gozniku. Osumljenca bodo policisti obravnavali za kaznivo dejanje tatvine.

Na Ulici bratov Vošnjakov v Celju je neznanec vlomil v klet in iz nje odtujil novejše gorsko kolo v vrednosti okoli 1.000 €.

V Malih Braslovčah smo opravili ogled tatvine štirih blazin z novejšega trampolina. Lastnik je oškodovan za okoli 1.000 €.

Okoli poldneva so policisti v Radljah ob Dravi obravnavali kaznivo dejanje napada na dva policista Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki ga je utemeljeno osumljen 70-letni domačin. Med asistenco zdravstvenemu osebju, ki je odredilo njegovo prisilno hospitalizacijo, je s kovinsko palico napadel policista in ju lažje poškodoval. Odpeljan je bil na prisilno zdravljenje. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo policisti kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V Ljubiji, na območju Mozirja, je neznanec v času zadnjega meseca vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in iz nje odtujil nekaj kosov zlatnine, dve stenski uri, mlin za stiskanje sadja, starejšo sliko in kubični meter macesnovih desk, v skupni vrednosti okoli 3.000 €.

V popoldanskih urah so policisti obravnavali ilegalni prehod državne meje. Na Kosovi ulici v Celju je med razlaganjem iz kesona tovornega vozila, ki ga je voznik pripeljal iz Srbije, izstopilo pet državljanov Avganistana. Med njimi so bili trije mladoletniki. Vsi so zaprosili za azil, zato so jih policisti odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

V Spodnjih Gorčah, na območju Braslovč, je neznanec vlomil v počitniško hišo. Pri vljamljanju je naredil za okoli 200 € škode, odtujil pa ni ničesar.

V večernih urah so policisti opravili ogled nesreče pri plezanju na urejenem plezališču na Vranskem. Med plezanjem se je enemu izmed dveh plezalcev, ki ga je drugi pravilno varoval, okrušil oprimek. Med padcem si je zlomil gleženj desne noge.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 11,376 seconds.