Policijsko poročilo PU Celje: 17. 5. 2013


Pregled dogodkov policisti PU Celje začenjajo s tragično vestjo. Danes zjutraj je v prometni nesreči na avtocesti, v bližini avtocestnega počivališča Zima, umrl pešec.

Po prvih podatkih naj bi voznik kombiniranega vozila na uvozu na avtocestno počivališče Zima trčil v zadnji del parkiranega tovornega vozila. V nadaljevanju je voznik, torej povzročitelj prometne nesreče, stopil iz vozila in odšel na avtocesto, kjer ga je na voznem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani povozil voznik drugega vozila. Tretja prometna nesreča naj bi se zgodila, ker sta se dva voznika tovornih vozil izogibala prej omenjeni prometni nesreči in sta trčila.

Pešec, po prvih podatkih državljan Francije,  je umrl na kraju nesreče.  Podatkov o tem, ali je poškodovan še kdo od ostalih udeležencev prometne nesreče, policisti zaenkrat še nimajo. Avtocesta v smeri proti Ljubljani je še vedno zaprta za ves promet. Promet je preusmerjen. Policisti voznike opozarjajo na previdnost in strpnost. O podrobnostih prometne nesreče vas bodo seznanili, ko bodo znane vse okoliščine.

V nadaljevanju še o ostalem dogajanju v zadnjih 24-urah.

V Podšmihelu, na območju  Policijske postaje Laško,  so policisti včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je poskušal v hišo vlomiti skozi terasna vrata, kar mu ni uspelo, je pa vrata poškodoval, in s tem  lastnikom povzročil za dobrih 300 € škode.

V Topovljah, na območju Policijske postaje Žalec, je včeraj neznani storilec skozi vhodna vrata vlomil v vikend. Odnesel je kosilnico na laks, rotacijsko kosilnico, agregat, vrtalni stroj in več drugega ročnega orodja.

V Babni gori, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo vlomil skozi balkonska vrata na zadnji strani stanovanjske hiše. Odnesel je več zlatnine in nekaj gotovine.

Vse dni v tem delovnem tednu so policisti na območju Celja beležili izredno pestro dogajanje, zato želijo, da bi bil vikend, ki je pred nami, lep in miren.