Policijsko poročilo PU Celje: 17. 9. 2012

17. 09. 2012 09:24

Prvo poročilo novega delovnega tedna policisti PU Celje začenjajo s podatki o drzni tatvini, ki so jo v Celju zabeležili v sobotnem dopoldnevu.

Kot kaže so se tatvine, ki so jih policisti doslej obravnavali in beležili le na avtocestnih počivališčih, preselile tudi v mestne centre.

V soboto dopoldne so namreč neznanci na Dečkovi cesti v Celju pod pretvezo, da je nekaj narobe z vozilom, oškodovanca zvabili iz vozila. Medtem, ko je  preverjal kaj bi lahko bilo z vozilom narobe, so mu  iz vozila ukradli  torbico z denarjem in dokumenti ter mobilni telefon. S tatvino so mu povzročili za dobrih 700 € materialne škode.

Podobno tatvino so policisti obravnavali tudi v soboto zvečer na parkirišču trgovskega centra na Mariborski cesti v Celju. Medtem, ko je voznik menjaval pnevmatiko, ki so mu jo pred tem prebodli, so mu neznanci iz vozila ukradli torbico z dokumenti, 120 € gotovine in za 300 € darilnih bonov.

Tatovom je seveda izredno zanimivo tudi sejemsko dogajanje, saj znajo izredno dobro izkoristiti tudi najmanjše nepazljivosti razstavljavcev in obiskovalcev. V soboto zvečer je tako  eden od njih izkoristil nepazljivost razstavljavca in mu ukradel poslovno torbo s prenosnim računalnikom in več USB ključi ter ključe od vozila. Z dejanjem ga je oškodoval za najmanj 2.000 €.

V petek okoli 20.30 ure so policisti na cesti izven naselja Gotovlje obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je izredno hudo poškodovala 18-letna sopotnica v osebnem vozilu, ki ga je vozil 19-letni voznik začetnik.

19-letnik je vozil iz smeri Vranskega proti Celju. Izven naselja Gotovlje je dohitel vozilo. Ker ni prilagodil hitrosti, je z namenom, da bi preprečil trčenje, sunkovito zavil v levo na prehitevalni pas, po katerem je v tistem  trenutku pravilno pripeljal 48-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta trčili, pri tem pri tem pa je voznik začetnik izgubil oblast nad vozilom. Njegovo vozilo  je najprej zaneslo v  kovinsko varnostno ograjo ob levem robu smernega vozišča,  od tam ga je odbilo preko vozišča,  kjer  je sunkovito trčilo v brežino. V trčenju se je voznik lažje poškodoval, njegova 18-letna sopotnica pa huje.

Sobotno dogajanje je zaznamoval požar, ki je nekaj pred 15. uro izbruhnil v prostorih gospodarskega objekta na Tolstem vrhu. Do požara je prišlo zaradi pregretja agregata. Hitro širjenje požara, ki je povzročil za okoli 6.000  €  materialne škode, so preprečili gasilci in lastnik objekta.

V soboto so policistio v Golobinjeku pri Planini obravnavali vlom v delavnico podjetja. Storilec je ukradel več različnega orodja, vrednega najmanj  3.000 €.

Včeraj, okoli 18.30 ure, pa so bili obveščeni policisti o požaru v Prevzgojnem domu v Radečah. Požar je izbruhnil v prostorih čajne kuhinje. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so  najverjetneje gojenci, ki so imeli dostop do čajne kuhinje, v kuhinjski element natlačili papir in ga prižgali. Ogenj sta že pred prihodom gasilcev uspela pogasiti paznika. V požaru je nastalo za okoli 2.500 € materialne škode.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,694 seconds.