Policijsko poročilo PU Celje: 18. 4. 2011


Od petka do danes so policisti na Celjskem območju zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali sedemnajst voznikov. Največ so jih pridržali v soboto in to devet. Ni pa bilo visoko le število pridržanih voznikov, tudi stopnje alkoholiziranosti so bile visoke. Najvišja, ki so jo ta konec tedna zabeležili, je bila 1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V Škofji vasi so policisti v petek, petnajst minut do devetih dopoldan, obravnavali prometno nesrečo s pobegom. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Prometna nesreča se je zgodila, ko je neznani voznik, neznanega osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Celju, v Škofji vasi nepravilno prehiteval. Voznik vlečnega vozila s priklopnikom, ki je pripeljal iz nasprotne smeri je zato, da bi preprečil trčenje, zapeljal na bankino, kjer mu je snelo priklopno vozilo. Neznani voznik osebnega vozila, ki je nepravilno prehiteval, ni ustavil. Vse, ki bi o omenjeni prometni nesreči karkoli vedeli prosimo, da pokličete na telefonsko številko Policijske postaje Celje 54 26 400, oziroma na številko 113.

V petek ponoči so neznani storilci s parkirišča Iršičeve ulice ukradli osebni avtomobil znamke Seat Leon, letnik 2006, črne barve, reg.št. MS 87-28F. Lastnici so s tatvino povzročili za dobrih 10.000 € škode.

V isti noči so neznani storilci vlomili v kovinska zabojnika v Kasazah in Šentjurju. Iz zabojnika v Kasazah so odnesli 18 plinskih jeklenk, iz zabojnika v Šentjurju pa 37.

V Velenju so v petek neznani storilci kradli električne vodnike. Iz žerjava so jih ukradli dobrih 70 metrov in lastniku povzročili za najmanj 3.000 € materialne škode.

V soboto so policisti vlom obravnavali tudi v Marnem pri Rimskih toplicah. Storilci so iz gradbenih zabojnikov odnesli za okoli 1.000 € električnega orodja in digitalni fotoaparat.

Včeraj so policisti bili obveščeni o tatvini traktorja, vrednega okoli 42.000 €. Neznani storilec ga je ukradel Skornem pri Šoštanju. Gre za traktor znamke Ferrari, zelene barve, registrskih številk >CE EL-34.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE