Policijsko poročilo PU Celje: 19. 12. 2012

19. 12. 2012 09:49

Pregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki s področja kriminalitete.

Na trgu mladosti v Velenju so včeraj policisti obravnavali vlom v trafiko. Storilec je odnesel okoli 70 zavojev različnih cigaret.

V Metlečah, na območju Šoštanja, so včeraj policisti obravnavali vlom v dve tovorni vozili. Neznanec je ukradel dobrih 15.000 € vredno električno orodje.

V teh dneh so policisti zaznali povečano uporabo pirotehničnih izdelkov. Zato opozarjajo na previdnost pri ravnanju z njimi. V zabavo je namreč le posameznikom, mnogim občanom je takšno početje neprijetno in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), poleg tega moti tudi živali ter onesnažuje okolje.

V tem tednu so policisti na Celjskem obravnavali že dve hudi poškodbi s pirotehničnimi sredstvi, obe na območju Policijske postaje Velenje. Sinoči je 21-letni Šoštanjčan ob cesti v bližini doma našel večjo petardo. Ko jo je hotel prižgati, mu je eksplodirala v roki in ga poškodovala po rokah in po glavi.

Ob tej priložnosti policisti svarijo, da zakonodaja prepoveduje prodajo, posest in uporabo ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok (najpogosteje so to petarde najrazličnejših oblik in moči). Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja.

Policisti bodo  seveda dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Za posameznike je predvidena globa od 400 do 1.200 evrov, za pravne osebe pa od 3.000 do 50.000 evrov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,529 seconds.