Policijsko poročilo PU Celje: 19. 4. 2011


Včeraj so policisti na celjskem območju obravnavali trinajst prometnih nesreč, prav toliko kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda in miru.

Med prometnimi nesrečami omenjajo nesrečo, v kateri je včeraj mlajši kolesar zbil starejšega pešca, in odpeljal, ne da bi ustavil. Prometna nesreča se je zgodila včeraj okoli 14. ure na sprehajalni poti Savinjskega nabrežja, natančneje med splavarjem in domom upokojencev. 86-letni pešec se je sprehajal po Savinsjkem nabrežju od splavarja proti domu upokojencev. Za njim je pripeljal mlajši kolesar, po opisu star od petnajst do sedemnajst let in trčil v sprehajalca, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Zaradi razjasnitev okoliščin prosimo kolesarja ( tudi kolesarja, ki je vozil z njim ) ter morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Celje (54 26 400) oziroma na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije  080 1200.

V Bukovžlaku je včeraj neznani storilec vlomil v leseno barako in odnesel motorno žago in pnevmatsko kladivo.

V Šentjurju na Ulici Leona Dobrotinška so neznani storilci včeraj ponoči iz osebnega avtomobila BMW 530 ukradli štiri pnevmatike s platišči in lastniku povzročil za okoli 2.000 € materialne škode.

V Arnavskem gozdu, na območju Žalca, so neznanci med vikendom prerezali žično ograjo in ukradli 200 plastičnih zabojev s steklenicami in 100 europalet. Lastniku so povzročili za okoli 1.500 € materialne škode.

V Zavrhu pri Galiciji so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastniki pogrešajo varilni aparat, agregat, kosilnico in več drugih  stvari.

Na Lopati pa so obravnavali tatvino parkovnega traktorja, vrednega okoli 3.500 €. Neznani storilci so ga ukradli izpod ograjenega kozolca.

Danes okoli treh zjutraj so policisti bili obveščeni, da je v Zidanem mostu iztiril zadnji vagon potniškega vlaka.  Nihče od potnikov v vagonu ni bil poškodovan. Preiskava o dogodku še poteka.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE