Policijsko poročilo PU Celje: 20. 3. 2017

20. 03. 2017 09:18

Kljub temu, da policisti udeležence cestnega prometa redno opozarjajo, da alkohol ne sodi v promet, je bilo ta konec tedna stanje, kar se tiče alkoholiziranih voznikov v cestnem prometu, izredno slabo.

Enega voznika, ki je vozil v času, ko ima “pogojno” dovoljenje za vožnjo, so policisti dobili, ko je znova vozil močno pijan. Alkotest mu je pokazal
1,48 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oz. skoraj 3 promile.

Eden je vozil s stopnjo alkoholiziranosti 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oz. 1,5 promila in policistom najprej ni hotel ustaviti,
ustavil je šele, ko so zapeljali za njim in ga dohiteli.

Dva pijana voznika sta povzročila prometni nesreči. Enkrat traktorist z 1.2 promili alkohola in enkrat voznik osebnega vozila z 1,5 promili.

Poleg omenjenega policisti PU Celje izpostavljajo še primer 42-letne voznice, ki je v soboto, nekaj čez 15. uro, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, v blagem desnem ovinku zapeljala naravnost z vozišča in trčila v drevo. V trčenju se je lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti ji je
pokazal koncentracijo 1.42 mg/ miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznica je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Poleg navedenega so policisti ta konec tedna zasegli pet vozil. Enkrat predelan moped, dve osebni vozili, katerih lastnika sta vozila brez vozniških dovoljenj, eno osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja in tovorno vozilo vozniku, ki je vozil v času veljavnega ukrepa.

V petek so policisti na Erjavčevi ulici v Celju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Pogrešajo šest ročnih ur.

V soboto je v Šoštanju neznani storilec vlomil v prostor z delovnimi stroji. Ukradel je dva kardana, udarno kladivo in več trakov za privez tovora.

Na Prešernovi ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali vlom v klet. Storilec je odnesel vbodno žago in vrtalni stroj.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,874 seconds.