Policijsko poročilo PU Celje: 20. 4. 2011


Včeraj so policisti PU Celje obravnavali devet prometnih nesreč. V treh so se štiri osebe huje poškodovale.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila okoli pol enajstih dopoldan na Ulici heroja Staneta v Žalcu. 72-letni voznik kolesa z motorjem je pri zavijanju na parkirišče trgovskega centra premočno zavrl ter padel po vozišču. Pri padcu se je huje poškodoval.

Druga prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 32-letni  sopotnik v  osebnem vozilu, se je zgodila na Popovičevi ulici v Celju. 17-letni voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, je v križišču s Teharsko cesto, zaradi neprilagojene hitrosti, bočno zdrsel čez celotno levo vozišče ter nato iz vozišča in silovito trčil v dve parkirani vozili. V prometni nesreči se je 17-letni voznik lažje poškodoval, 32-letni sopotnik pa huje.

Tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila sinoči nekaj minut pred 23. uro na regionalni cesti izven naselja Parižlje. Povzročil jo je 29-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Preserij proti Parižljam. Pri vožnji v levi pregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v obcestno tablo, nato pa je vozilo zdrselo izven vozišča in se nekajkrat prevrnilo. Voznik in  32-letni sopotnik sta med prevračanjem padla iz vozila in se hudo poškodovala.

V Škalah pri Velenju so neznani storilci včeraj ponoči ukradli več metrov bakrenih žlebov in bakrenih cevi.

Na Gomislkem so neznanci vlomili v poslovne prostore podjetja. Odnesli so tri monitorje in več metrov odtočnih cevi in lastniku povzročili za dobrih 1.500 € materialne škode.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE