Policijsko poročilo PU Celje: 21. 1. 2013


Pregled dogodkov minulega vikenda policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični prometni nesreči, v kateri je v soboto izgubil življenje 23-letni motorist.

Prometna nesreča se je zgodila v soboto, nekaj pred 14. uro, na glavni cesti Žalec–Šempeter. 72-letni voznik osebnega avtomobila je vozil  po glavni cesti iz smeri Žalca proti Šempetru. Ko je pripeljal po blagem klancu navzdol, čez nadvoz nad železniško progo,  je zavil  levo proti stanovanjski zgradbi. V tistem trenutku je iz smeri Šempetra, pravilno po svojem pasu, pripeljal 23-letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Ko je opazil zavijanje voznika osebnega avtomobila, je močno zavrl, vendar kljub temu ni uspel preprečiti trčenja in je trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila. Po trčenju je padel po vozišču, motorno kolo  pa je zatem trčilo še v vozilo 33-letne voznice, ki se je pripeljala iz smeri Žalca. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

To je letos tretja žrtev prometnih nesreč na Celjskem.

Poleg omenjene tragične prometne nesreče so v zadnjih treh dneh policisti obravnavali še dve tatvini bakrenih žlebov in tatvino goriva.

Tatvini bakrenih žlebov so policisti obravnavali v Velenju in v Celju. V obeh primerih jih je storilec ukradel iz stanovanjskih hiš.

Na Bencinskem servisu Lopata so policisti obravnavali tatvino okoli 80 litrov goriva, ki ga je neznanec, ki je imel kot je bilo kasneje ugotovljeno,  na avtomobilu nameščene ukradene registrske tablice, natočil v rezervoar vozila in odpeljal, ne da bi poravnal račun.

Za konec še od dveh najdenih stvareh, ki jih hranijo na Policijski postaji Slovenj Gradec. Gre za  telefonski aparat znamke Nokia in USB ključek v črni plastiki, vgrajen v kovinski obesek srebrne barve. Lastnika dobita izgubljeni stvari na Policijski postaji Slovenj Gradec.