Policijsko poročilo PU Celje: 21. 10. 2013

21. 10. 2013 11:10

Pregled dogajanja zadnjih treh dni na območju Policijske uprave Celje, policisti začenjajo s prometom.

V petek, nekaj pred pol sedmo uro zjutraj, so policisti na Vrunčevi ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo. Trčila sta avtobus in osebno vozilo. V trčenju se je huje poškodovala 52-letna voznica osebnega avtomobila, sopotnik v njenem avtomobilu se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

V sredo, 16. oktobra, so policisti v Gotovljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala kolesarka. Prijavo prometne nesreče so policisti prejeli naknadno. Omenjena prometna nesreča se je zgodila v sredo, ob 17.30 uri, v križišču pri stanovanjski hiši Gotovlje 62A. Neznani voznik osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta, temno rdeče barve, starejše izvedbe, neznanih registrskih številk, je po izjavi udeleženke v križišču iz stranske ceste zapeljal na prednostno cesto, pri čemer je  s prednjim delom vozila trčil v srednji del kolesa, ki ga je vozila udeleženka, ki je v križišču zavijala levo. Neznani voznik je po padcu kolesarke izstopil iz vozila in kolesarki ponudil prevoz do zdravnika, kar je kolesarka odklonila.

Zaradi poškodb je kolesarka kasneje iskala zdravniško pomoč. Ugotovili so, da se je v prometni nesreči lažje poškodovala. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo udeleženega voznika, naj pokliče Policijsko postajo na telefonsko številko 03 713 47 27  oziroma na telefonsko številko 113. Za pomoč pri razjasnitvi okoliščin policisti prosijo tudi morebitne očividce.

V petek so bili policisti obveščeni, da je bilo v minulem tednu v Pongracu vlomljeno v dva vikenda. Iz enega je storilec odnesel radio in jedilni pribor, iz drugega pa dva daljnogleda, naglavno svetilko in mesne izdelke.

V  petek, okoli 14. ure,  je bilo na parkirišču celjskega pokopališča vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec je iz vozila odnesel dve torbici in mobilni telefon. V teh dneh, ko bo pokopališča obiskovalo več ljudi kot sicer, policisti še posebej opozarjajo na samozaščitno ravnanje. Torbic in ostalih vrednejših predmetov nikar ne puščajte v avtomobilih, predvsem pa ne na vidnih mestih.

V Podvrhu, na območju Žalca, so policisti obravnavali tatvino bakrenih žlebov. Neznani storilec jih je okoli 16 metrov  ukradel iz strehe vikenda.

V petek zvečer so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko  hišo v Košnici pri Celju. Pogrešajo okoli 300 € gotovine.

Vlom v stanovanjsko hišo so ta vikend policisti obravnavali tudi v Sotenskem pri Šmarju pri Jelšah. Storilec je v hišo vlomil, preiskal prostore, odnesel pa ni ničesar.  Z vlomom je lastniku povzročil  za okoli 300 € škode.

V sobotnih popoldanskih urah so vlom v stanovanjsko hišo policisti obravnavali še v Irju  pri Rogaški Slatini.  V tem primeru je storilec odnesle večjo vsoto gotovine in več zlatnine.

Poleg že omenjenega so policisti ta vikend obravnavali  tudi več vlomov v kleti stanovanjskih blokov v Celju ter tri nesreče pri delu. Na Kalobju se je poškodoval traktorist, v Mežici je občan padel z gradbenega odra, v Mozirju pa si je občan, prisoten pri podiranju dreves v gozdu, poškodoval nogo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 6,941 seconds.