Policijsko poročilo PU Celje: 21. 2. 2012

21. 02. 2012 09:02

Policisti PU Celje že drugo poročilo v tem delovnem tednu začenjajo s podatki o tragični nesreči. Tokrat prometni. Včeraj okoli 10. ure je namreč na Selah, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, v prometni nesreči umrl 60-letni voznik tovornega vozila.

60-letnega voznika je na Selah, na zasneženem vozišču  lokalne ceste, v  levem ovinku zaneslo in je zapeljal izven vozišča. Vozilo je zdrselo po gozdni nabrežini in se večkrat prevrnilo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

To je letos prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani so v enakem obdobju v prometnih nesrečah umrli trije ljudje.

Na Ulici Bratov Vošnjakov v Celju so policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil. Storilec je ukradel avtoradio, vreden dobrih 600 €.

Ponoči so policisti v Mestinju obravnavali vlom v gostinski lokal, storilec je odnesel več cigaret. Vlom v gostinski lokal so danes zjutraj policisti obravnavali tudi v Štorah. Kaj natančno je storilec odnesel, še ni znano.

Poleg omenjenega so policisti včeraj na Ljubljanski cesti v Celju obravnavali še tatvino akumulatorja iz delovnega stroja in poskus vloma v gostinski lokal v Trnavi na območju Policijske postaje Žalec.

Toliko o včerajšnjem dogajanju. Današnje pustno dogajanje naj bo veselo, le na varnost ne pozabite. 35. člen Zakona o pravilih cestnega prometa  določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi. Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa v višini 120 €.

Pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko razni pripomočki, kot so deli  pustnih mask, palice, orodje in ostali predmeti, ki so v kabini, poškodujejo potnike v vozilu, zato policisti svetujejo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.

Vse tiste, ki se boste  kot vozniki odpravili na praznovanja in pustne zabave policisti opozarjajo, da se vzdržite pitja alkoholnih pijač. Tistim, ki boste alkohol kljub vsemu uživali pa svetujejo, da ne vozite, ampak da poskrbite za drug, primernejši prevoz na zabavo ali domov.

Naj bo pustni torek  vesel, razigran in seveda varen.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,991 seconds.