Policijsko poročilo PU Celje: 22. 7. 2013

22. 07. 2013 14:52

V petek v dopoldanskih urah so policisti Policijske postaje (PP) Celje na Kettejevi ulici v Celju opravili ogleda kraja dveh velikih (vlomnih) tatvin v garaži. V prvem primeru je storilec odtujil nekaj kosov različnega orodja in visokotlačni čistilec v skupni vrednosti okoli 2.000 €, v drugem primeru pa tri kolesa v skupni vrednosti okoli 1.300 €.

V popoldanskih urah so policisti PP Slovenj Gradec na Razborci pri Mislinji opravili ogled kraja nesreče pri delu. 59-letni domačin je med popravilom padel s strehe počitniške hiše. Pri tem se je hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

V večernih urah so policisti PP Ravne na Koroškem opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine iz stanovanjske hiše na območju Tolstega Vrha. Storilec je odtujil manjšo vsoto gotovine in več kosov zlatnine v skupni vrednosti okoli 1.500 €.

Ob 18:42 uri so policisti Postaje prometne policije (PPP) Celje na Teharski cesti v Celju opravili ogled kraja hujše prometne nesreče. 32-letni kolesar je med vožnjo po Teharski cesti prevozil rdečo luč na semaforju in trčil v osebni avtomobil. Pri tem se je posebno hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje.

V nočnem času so policisti PP Celje na Oblakovi ulici v Celju opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine iz stanovanjske hiše. Neznani storilec je odtujil 9.500 € gotovine in tri zlatnike v vrednosti 5.000 € ter povzročil gmotno škodo pri vlamljanju.

V soboto v jutranjih urah so bili policisti na telefonski številki 113 obveščeni o drzni tatvini na počivališču Zima. Dvema državljanoma Ukrajine so neznani storilci iz vozila ukradli žensko torbico z dokumenti, bančnimi karticami, GSM aparatom in denarnico z okoli 6.000 € gotovine.

Okoli poldneva so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje na območju Hrastja opravili ogled kraja ropa. Zamaskirana storilca sta pred stanovanjsko hišo pričakala domačina in ga pretepla ter od njega zahtevala denar. Pri izvajanju fizičnega nasilja sta ga lažje telesno poškodovala in od njega na silo pridobila informacijo o lokaciji hrambe denarja. Iz notranjosti stanovanjske hiše sta mu nato odtujila 8.800 € gotovine. Po dejanju sta ga zvezanega pustila na dvorišču. Po njunem odhodu se je delno uspel rešiti vezi, nakar je poiskal pomoč pri bližnji stanovanjski hiši.

V večernih urah je na območju Logarske doline prišlo do požara, v katerem je v celoti pogorela starejša stanovanjska hiša iz lesa. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

V nedeljo, v popoldanskih urah, so policisti PP Mozirje opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine iz stanovanjske hiše na območju Mozirja. Storilec je odtujil dve pištoli in šatuljo z več kosi zlatnine. Višino pridobljene protipravne premoženjske koristi še ugotavljajo.

Današnje poročilo policisti zaključujejo s prošnjo neznani peški in morebitnim očividcem prometne nesreče, ki se je zgodila 16. julija 2013, okoli 12. ure, na Bežigrajski cesti v Celju. Med vožnjo po kolesarski cesti se je voznica kolesa s pomožnim motorjem izogibala neznani peški. Pri tem je skupaj z mlajšim otrokom padla po cestišču. Neznana peška je pristopila do njiju in ju vprašala, če sta poškodovana, nakar je odšla s kraja. Zaradi razjasnitev okoliščin omenjeno peško in morebitne očividce policisti prosijo, da pokličejo na številko 113. Za sodelovanje se zahvaljujejo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 1,120 seconds.