Policijsko poročilo PU Celje: 23. 1. 2012

23. 01. 2012 10:05

Minuli konec tedna na območju Policijske uprave Celje na srečo niso obravnavali hujših prometnih nesreč. Zopet pa je zelo zaskrbljujoč podatek o številu zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržanih voznikov. Štirinajst so jih pridržali v zadnjih treh dneh, poročajo policisti PU Celje. Med njimi je bila ena voznica. Eden od pridržanih voznikov je vozil pod vplivom mamil.

Policisti so včeraj v Arclinu ustavili 64-letno voznico, ki je vozila s hitrostjo 117 km/h, kjer je hitrost omejena na 50 km/h.  Zaradi kršitve 5. odstavka  46.člena ZPrCP so ji policisti na kraju odvzeli vozilo. Za omenjeni prekršek si je prislužila še najmanj 1.200 € globe  in 18 kazenskih točk, kar  seveda pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto ponoči so policisti na avtocestnem  počivališču Lopata obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila tujega voznika. Le-ta je s tatvino oškodovan za dobrih 1200 €.

V isti noči so policisti na Delavski cesti v Slovenskih Konjicah obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilci so odpeljali za okoli 24.000 € bakra.

Ta vikend so policisti obravnavali tudi šest vlomov v osebna vozila. V štiri je bilo vlomljeno na območju Mozirja. Iz večine vozil so storilci ukradli ženske torbice z dokumenti in gotovino. Ob tej priložnosti znova opozarjajo vse lastnike vozil, naj v avtomobilih, predvsem na vidnih mestih, ne puščajo vrednejših stvari.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,945 seconds.