Policijsko poročilo PU Celje: 23. 10. 2012


Današnji pregled dogodkov policisti PU Celje začenjajo s podatki o zelo hudi prometni nesreči, ki se je včeraj popoldne zgodila izven naselja Javnik pri Ožbaltu v občini Podvelka.

Okoli 15. ure je 19-letna voznica iz okolice Radlje ob Dravi med vožnjo osebnega avtomobila po glavni cesti iz Maribora proti Radljam ob Dravi nepravilno prehitevala voznika vlečnega tovornega vozila s priklopnim vozilom. Med prehitevanjem je čelno trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 52-letni voznik iz okolice Dravograda. Ob trčenju je osebni avtomobil voznice trčil še v osebni avtomobil 22-letnega voznika iz okolice Radelj ob Dravi. Zaradi posledic prometne nesreče je na kraju umrl 52-letni voznik, med zdravljenjem v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa je v zgodnjih jutranjih urah današnjega dne umrla še 19-letna voznica. V prometni nesreči so bili še štirje potniki v treh udeleženih vozilih hudo poškodovani, dva pa sta utrpela lažje poškodbe. Na kraju je bilo organizirano reševanje poškodovanih udeležencev s helikopterjem slovenske policije in reševalnimi vozili, ki so opravili nujne prevoze poškodovanih v Univerzitetni klinični center Maribor in v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Pri reševanju udeležencev, ki so ostali ukleščeni v vozilih, je sodelovalo večje število gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila glavna cesta do 21. ure zaprta za promet. V času popolne zapore so policisti fizično usmerjali promet po lokalnih cestah.

V dopoldanskih urah so policisti v Podvinu pri Polzeli in na območju Rogaške Slatine opravili oglede krajev treh vlomov v stanovanjske hiše. V prvih dveh primerih je neznani storilec odtujil zlato verižico v vrednosti okoli 500 € in manjšo vsoto denarja, v tretjem primeru pa več kosov električnega orodja v vrednosti okoli 5.000 €. Prav tako so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Rifniku, na območju Šentjurja pri Celju, kjer je neznani storilec odtujil nekaj kosov zlatnine, v vrednosti okoli 500 €.

V popoldanskih urah so policisti na Libeliški gori pri Dravogradu opravili ogled kraja nesreče pri delu. Pri razredu lesa na doma narejeni električni krožni žagi se je hudo poškodoval 51-letni domačin, ki mu je krožna žaga v predelu zapestja odrezala levo roko. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti poročanje zaključujejo z opozorilom udeležencem cestnega prometa, da so v teh dneh zaradi jutranje megle, mokrih in spolzkih vozišč, na katerih je pogosto tudi listje dreves, še posebej pozorni in hitrost prilagodijo prometnih razmeram.