Policijsko poročilo PU Celje: 23. 6. 2014


PolicijaV petek, nekaj po 14. uri, so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu. V podjetju v Petrovčah je voznik viličarja delavcu zapeljal čez nogo in ga hudo poškodoval.

V Arclinu so  v popoldanskih urah policisti mlajšemu vozniku zasegli osebni avtomobil, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo ni izpolnjevalo pogojev za vožnjo v cestnem prometu, poleg tega so bile na vozilu nameščene tablice, ki niso pripadale zaseženemu vozilu.

V soboto, okoli 10.30 ure, se je na zavarovani plezalni poti Savinjsko sedlo–Koroška Rinka zgodila nesreča, v kateri se je poškodoval 27-letni planinec. Omenjeni je zdrsnil na snežišču in padel v okoli dva metra globoko razpoko med snežiščem in skalami. Hudo poškodovanega planinca so s helikopterjem odpeljali  v  Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

V soboto, nekaj pred 17. uro,  so bili policisti obveščeni o požaru na lesenem objektu v Novi vasi pri Konjicah. Policisti so z ogledom kraja dejanja ugotovili, da gre najverjetneje za požig. Lastnik povzročeno škodo ocenjuje na okoli 3.000 €.

V soboto, nekaj pred  polnočjo, je občan iz Čače vasi obvestil policiste, da je pri vlomu v stanovanjsko hišo zalotil dve neznani osebi. Eden od neznancev je občana poškropil s solzilcem, nato pa sta  sta oba zbežala s kraja.

V nedeljo, nekaj pred 4. uro zjutraj, so bili policisti obveščeni, da je zagorelo  v sortirnici odpadkov v Bukovžlaku. V požaru ni bil nihče poškodovan. Vzrok požara zaenkrat še ni potrjen, ker zaradi tlenja in dima ogleda še ni bilo možno opraviti. Policisti ne izključujejo možnosti, da je šlo za samovžig odpadkov.

V noči  na nedeljo so policisti obravnavali še vlom v Gostišče v Celju. Pogrešajo več alkoholnih pijač in cigaret.

Sinoči, ob 21.50 uri, so policisti v Štorah, v križišču, obravnavali  prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 47-letni voznik motornega kolesa. Voznik je bil v prometni nesreči najverjetneje udeležen sam. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti pozivamo morebitne očividce, da podatke o prometni nesreči sporočijo na  telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 03 54 26 450 ali pokličejo na telefonsko številko 113.