Policijsko poročilo PU Celje: 23. 7. 2013

23. 07. 2013 11:32

V Dobji vasi pri Ravnah na Koroškem so policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem opravili ogled kraja velike (vlomne) tatvine v kontejner gradbenega podjetja s Prevalj. Neznani storilec je odtujil brusilnik in udarno kladivo. Podjetje je oškodoval za okoli 1.500 €.

Na območju Štor je neznanec vlomil v Vrunčev dom, last Lovske družine Bojansko. Odtujil je mikrovalovno pečico ter manjšo količino žganih pijač in suhomesnatih izdelkov. Ogled so opravili policisti PP Celje.

V dopoldanskih urah je na Opekarniški cesti v Celju prišlo do požara v dimniku gostinskega lokala. Pri tem je zgorel ventilator in izolacija na vrhu petnajst metrov visokega dimnika. Nastala je škoda za okoli 4.000 €. Znakov tuje krivde policisti PP Celje niso ugotovili.

Ob 17.18 uri so bili policisti na telefonski številki 113 obveščeni o prometni nesreči v Širju na območju Laškega. Ogled so opravili policisti Postaje prometne policije (PPP) Celje, ki so ugotovili, da je 77-letni domačin med vožnjo z neregistriranim traktorjem znamke Tomo Vinkovič zapeljal s ceste, nakar se je traktor večkrat prevrnil. Pri tem je voznik utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.  Tehnično brezhibnost naprav za upravljanje traktorja policisti še preverjajo. O prometni nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Ob 19.46 uri so policisti PP Šmarje pri Jelšah na Drenskem Rebru opravili ogled kraja nesreče pri delu s traktorjem, ki je se zgodila v dopoldanskem času. 79-letni domačin je hotel traktor prestaviti v garažo. Pri tem ga je parkiral pred garažna vrata gospodarskega poslopja. Med odpiranjem garažnih vrat je opazil, da se je traktor pričel samodejno premikati nazaj. Stekel je za traktorjem in ga poskušal ustaviti, tako da bi skozi vrata močneje aktiviral parkirno zavoro. Pri tem ga je traktor prevozil s prednjim kolesom in zapeljal naprej po hribu navzdol. Voznik je utrpel hude poškodbe prsnega koša. Zdravi se v celjski bolnišnici. O  nesreči pri delu bodo policisti PP Šmarje pri Jelšah podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V nočnih urah so policisti PP Šentjur pri Celju intervenirali pri 25-letnemu kršitelju, ki je fizično napadel partnerko. Pri tem zbiranju obvestil so ugotovili, da kršitelj že dalj časa grdo ravna ter izvaja fizično in psihično nasilje nad izven zakonsko partnerko, zato so mu na podlagi določb Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) izrekli ukrep prepovedi približevanja. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo zoper njega, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini (191. člen KZ-1), podali  kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V Začretu je v poznih nočnih urah neznanec prišel v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz denarnice v gornjem nadstropju hiše odtujil 70 € gotovine. Med dejanjem ga je presenetila lastnica, vendar je še pred prihodom policistov pobegnil s kraja. Policisti PP Celje so pričeli z zbiranjem obvestil za njegovo izsleditev.

V zgodnjih jutranjih urah današnjega dne so bili policisti PP Celje obveščeni o tatvini nafte iz dveh parkiranih tovornih vozil na počivališču Lopata pri Celju. Pri ogledu kraja so ugotovili, da so neznani storilci dvema državljanoma Romunije iz rezervoarjev tovornih vozil odtujili okoli 700 litrov nafte.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
134 queries in 0,720 seconds.