Policijsko poročilo PU Celje: 23. 7. 2014


PolicijaZa policisti PU Celje je zelo miren dan. Obveščeni so bili o desetih prometnih nesrečah, štirih kaznivih dejanjih in sedmih kršitvah javnega reda in miru.

Izpred stanovanjskega bloka na Šlandrovi ulici v Velenju  je včeraj neznani storilec ukradel osebno vozilo Renault Laguna, letnik 2004. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 2.500 €.

Včeraj, okoli 17. ure,  se je na lokalni cesti Šmarje pri Jelšah – Senovica, izven naselja Šmarje pri Jelšah, pri odcepu za graščino Jelšingrad, zgodila prometna nesreča s pobegom.

Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen, tipa Golf, serije IV, srebrne barve, neznanih registrskih številk, vozil osebni avtomobil iz smeri Šmarja pri Jelšah proti Senovici. V bližini graščine, kjer vozišče poteka v ostrem levem nepreglednem ovinku in v klancu navzgor, je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje z levim vzvratnim ogledalom oplazil nasproti vozečega voznika osebnega avtomobila, ki se je pravilno pripeljal iz  smeri Senovice. Oškodovani voznik je skušal trčenje preprečiti z umikanjem v desno  pri  čemer je trčil v obcestno drevo. Neznani voznik je z vožnjo nadaljeval proti Senovici, ne da bi ustavil na kraju prometne nesreče in oškodovanemu v prometni nesreči posredoval svoje podatke.

Vse, ki ste prometno nesrečo videli ali o njej karkoli veste,  policisti prosijo, da podatke sporočite na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 03 54 26 450 ali na številko 113.