Policijsko poročilo PU Celje: 24. 1. 2014

24. 01. 2014 09:27

PolicijaTudi na Celjskem in Koroškem nas je to jutro pozdravil sneg, ki na srečo v prometu zaenkrat ni povzročil večjih preglavic, vseeno pa policisti vse voznike opozarjajo na še posebej strpno in previdno vožnjo.

Pregled dogajanja v zadnjih 24 urah policisti začenjajo s podatki o včerajšnjem  ropu v Liscah v Celju. Neznani storilec, visok okoli 190 cm, oblečen v sive hlače in črno jakno, z maskirno kapo na glavi, je včeraj, okoli 7:30, na neznan način vstopil v stanovanjsko hišo v Liscah  in napadel starejšo lastnico. Lastnici, ki jo je lažje poškodoval, je uspelo pobegniti k sosedom, neznanec pa je odnesel višjo vsoto gotovine.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v gostinski lokal v Gaberkah, kjer je storilec z večjim kamnom razbil okno lokala. Ukradel je več cigaret, nekaj  žganih pijač, menjalni denar in dnevni izkupiček. Škodo ocenjujejo na dobrih 1.000 €.

Včeraj zvečer so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka na ulici Dušana Kvedra v Šentjurju. Lastnik pogreša nekaj gotovine in motoristični kombinezon.

Za konec policisti prosijo, da izpolnite anketo o delu policije. Vprašalnik je objavljen na spletnem naslovu policije:

http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/71305

V slovenski policiji  se zavedajo, da smo lahko le toliko uspešni, kolikor so z njihovim delom zadovoljni ljudje. Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. Vendar pa izkazanega zaupanja ne smejo jemati kot nekaj samoumevnega, temveč si morajo z učinkovitim delom in posluhom za potrebe ljudi prizadevati, da bi ga ohranili in celo izboljšali. Zato občane obveščajo, da lahko do konca tega meseca izpolnijo  kratek anketni vprašalnik in pomagajo še izboljšati kakovost njihovega dela.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,957 seconds.