Policijsko poročilo PU Celje: 25. 2. 2013


Policisti PU Celje prvo poročilo novega delovnega tedna začenjajo s podatki o dveh smrtnih žrtvah prometnih nesreč.

V petek popoldne je na glavni cesti med Laškim in Rimskimi toplicami umrl 30-letni sopotnik v osebnem vozilu. Včeraj pa so bili policisti obveščeni še o smrti 39-letnega traktorista, ki je umrl na območju Ljubnega.

Najprej o petkovi prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj pred 18. uro izven naselja Udmat. 29-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po glavni cesti iz smeri Laškega proti Rimskim Toplicam, je na pregledni  daljši ravnini prehitela osebno vozilo. Ko je zapeljala nazaj na desni vozni pas, je izgubila nadzor nad vozilom. Vozilo je zaneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pripeljal 42-letni voznik vlečnega vozila s priklopnikom. Vozili sta čelno trčili, osebno vozilo pa je odbilo nazaj na desni vozni  pas, tako, da je vanj trčila še voznica osebnega vozila, ki jo je pred tem 29-letna povzročiteljica prometne nesreče prehitela. V nesreči se je hudo telesno poškodovala voznica osebnega avtomobila, ki je prehitevala, 30-letni sopotnik v njenem vozilu pa je zaradi hudih poškodb umrl. Voznik  vlečnega vozila in druga voznica osebnega avtomobila sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Včeraj pa so bili policisti obveščeni še o smrti 39-letnega traktorista, ki je v Savini, na območju Ljubnega, v bližini domače hiše,  s traktorjem, na katerem je imel priklopljen plug, zdrsnil iz gozdne ceste. Traktor je po približno 30 metrih drsenja in kotaljenja pristal v visokih snežnih zametih in je pod seboj pokopal 39- letnega voznika, ki je umrl na kraju nesreče.

V petek so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Taboru. Storilec je odnesel nekaj gotovine in zlatnine. Lastniku je povzročil za dobrih 1.200 € škode.