Policijsko poročilo PU Celje: 25. 3. 2011


Včeraj so policisti na Celjskem obravnavali šest prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru ter sedem kaznivih dejanj.

Pridržali so pet alkoholiziranih oseb: tri voznike in dva kršitelja javnega reda in miru.

Na Ljubečni so policisti včeraj okoli 18.00 ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval motorist. 45-letni motorist, ki je vozil po dovozni poti proti Opekarski ulici, je pri zavijanju v levo, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil nadzor nad motornim kolesom, padel in se hudo poškodoval.

Motoristom ob začetku motoristične sezone svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti. Asfaltna površina je kljub lepemu vremenu še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je na voziščih več udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še niso na ravni tistih iz prejšnjega leta.

V Babni reki, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so policisti včeraj obravnavali travniški požar. Požar se na srečo ni močno razširil, tako da je zgorela le manjša količina suhe trave. Vse, ki v teh pomladnih dneh na vrtovih in travnikih zažigate suho travo, policisti opozarjajo na skrajno previdnost.

Včeraj so policisti PU Celje bili obveščeni o tatvini, ki se je zgodila v obdobju zadnjih mesecev. Neznani storilec je namreč s podstrešja gospodarskega objekta v Prekorju odnesel samohodno kosilnico, kotno brusilko in motorno žago ter lastniku povzročil za dobrih 700 € škode.

V Podvinu pri Polzeli so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel peč za sušenje hmelja, vredno okoli 400 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE