Policijsko poročilo PU Celje: 25. 7. 2016

25. 07. 2016 11:31

PolicijaPolicijsko  poročilo  začenjamo  s  podatki  o tragični prometni nesreči v kateri  je sinoči okoli 22. ure umrl 23-letni sopotnik v vozilu. Prometna nesreča  se je  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  zgodila na lokalni cesti  Topolšica–Lom v naselju Topolšica. 38-letni voznik je vozil osebno vozilo   iz  smeri  Topolšice  proti  Lomu.  V Topolšici je v  blagem levem ovinku  zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal na bankino in nato na  travnik  ter  trčil  v  steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je  nato  podrl  na  cestišče lokalne ceste ter na vozilo. V trčenju je na kraju  nesreče umrl  23-letni  sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik  in  sopotnik  na  zadnjem  sedežu  sta  se v prometni nesreči lažje poškodovala.

To  je  letos  10. smrtna  žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave  Celje.  Lani  v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi.

Drugo hudo prometno nesrečo smo v soboto ob 20.30 uri obravnavali na Trški cesti v Podčetrtku. 22-letni voznik  je vozil osebni avtomobil iz smeri Podčetrtka proti  Rudnici. V nepreglednem levem ovinku  na Trški cesti je zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v robnik ob desnem smernem vozišču,  vozilo  je  nato  zdrselo  čez celotno vozišče proti levi strani, trčilo v leseno mostno  ograjo in jo prebilo ter nato trčilo v betonsko škarpo. Med prevračanjem  vozila je 21-letnega potnika, ki  je sedel na zadnjem desnem sedežu, vrglo iz vozila in se je izredno hudo poškodoval. Hudo se je poškodoval tudi 22-letni voznik. 25-letna sopotnica na sprednjem sedežu in 16-letni sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Od  preostalega  dogajanja najprej izpostavljamo tatvino kolesa z motorjem, ki  ga  je  neznani  storilec  v  petek  ukradel  s parkirišča Ulice bratov Vošnjakov.  Gre  za kolo z motorjem znamke Piaggio Bravo, letnik 1992, črne barve.

V soboto smo na Gregorčičevi ulici v Celju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer  je  storilca  med  poskusom vloma v optiko  zalotil stanovalec hiše. Storilca sta s kraja uspela pobegniti.

Iz  odklenjene  kolesarnice stanovanjskega bloka na Novem trgu v Celju je v soboto neznanec ukradel moško gorsko kolo.

Milena  Trbulin,  predstavnica  za  odnose  z  javnostmi  Policijske uprave Celje

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,723 seconds.