Policijsko poročilo PU Celje: 25. 8. 2014


PolicijaPolicisti so minuli konec tedna obravnavali 27 prometnih nesreč, sedem z lažjimi telesnimi poškodbami in eno, ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami. Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj ob 7:45 na avtocestnem odseku Šempeter – Celje. 31-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Šempetra proti Celju. V Gotovljah je zadremal za volanom in zapeljal desno preko odstavnega pasu na nabrežino in nato trčil v protihrupno ograjo. Voznik je utrpel lažje telesne poškodbe, 38-letno sopotnico v vozilu, ki se je hudo telesno poškodovala, so iz vozila rešili gasilci. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico Celje, kjer je ostala na zdravljenju.

Občani so zaradi takšnih in drugačnih kršitev javnega reda in miru 26-krat zahtevali policijsko intervencijo. 15-krat so morali policisti intervenirati na javnem kraju in 11-krat v zasebnih prostorih.

Tisti del policijske statistike, v katerega se evidentirajo kazniva dejanja, se je povečal za 37 kaznivih dejanj. Občani so prijavili 5 vlomov, 23 tatvin, 6 poškodovanj tujih stvari ter dve kaznivi dejanji nasilja v družini.

Vlomljeno je bilo v hišo v Mozirju, kjer je bila odtujena verižica. Vlom v hišo so obravnavali tudi Konjiški policisti, vendar v tem primeru bi bilo nič odtujenega.

V Celju so nepridipravi vlomili v tri osebna vozila. V vseh treh primerih je šlo za razbitje stekla na vratih vozila, v dveh primerih ni bilo nič odtujenega, v enem pa je bila odtujena torbica z dokumenti.