Policijsko poročilo PU Celje: 25. 8. 2016


PolicijaVčerajšnje varnostno dogajanje je po poročanju policistov PU Celje minilo dokaj mirno.

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v prostore župnišča v Laškem. Neznani storilci so iz pisarne odnesli trezor, ki so ga pred župniščem odprli in iz njega odtujili okoli 4.000 € gotovine.

V jutranjih urah so policisti opravili tudi ogled kraja vloma v prostore župnišča v Šentjurju. Neznanec je povzročil večjo škodo pri vlamljanju in iz prostora v prvem nadstropju odtujil prenosno blagajno, v kateri je bila manjša vsota gotovine.

V dopoldanskih urah so policisti v Dobrovi pri Celju obravnavali vlom v leseno garažo ob stanovanjski hiši. Neznani storilec je iz notranjosti odtujil kolo s pomožnim motorjem. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 3.000 €.

Okoli poldneva so bili policisti obveščeni o tatvini. Neznani storilec je v času, ko so bili delavci na malici, s prikolice kombiniranega vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču celjskega pokopališča, odtujil večji vrtalni stroj. Podjetje je oškodoval za okoli 500 €.

V poznih popoldanskih urah so bili policisti obveščeni o tatvini v enem izmed gostišč v Ljubnem pri Savinji. Neznani storilec je odtujil kamero, ki jo je oškodovanec pred tem pozabil v gostišču.

V večernih urah so policisti obravnavali tatvino denarnice z manjšo vsoto denarja in bančnimi karticami. Oškodovanec je denarnico odložil med posedanjem na klopci pred zdravstvenim domom v Laškem.